Premijer traži rasvjetljavanje afere SMS: "Ovo izgleda sve gore"

Vijesti 27. stu 201819:17 > 19:25
Igor Kralj/PIXSELL (ilustracija)

"Ovo izgleda sve gore i treba poduzeti daljnje korake!", tako je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentirao aferu SMS nakon što objavljeni novi detalji svojedočenja falsifikatora Franje Varge koji još dublje u cijelu priču uvlače njegova zamjenika u Milijana Brkića.

U međuvremenu, USKOK javlja da objavljeni iskaz nije došao od njih i da to šteti, kako su rekli, probicima kaznenog postupka. 

VEZANE VIJESTI

Afera SMS ide dalje – Vargin navodni iskaz navodno otvrđuje da je postojala grupa koja je radila na državnom udaru – ili barem na smjeni Andreja Plenkovića. Ključna rečenica navnodno je ona u kojoj Varga navodi da mu se Mamić hvalio da su neki suci Vrhovnog suda njegovi ljudi.

Također, tvrdi se da je na račun Dinama Varga dobivao skupu opremu plus pola milijuna kuna.

No, ništa manje zanimljivo od navoda o državnom udaru nije priznanje medija da su tvrdnje o kojima smo tjednima čitali – da je u iskazu Varga sve priznao – zapravo lažne.

Iako je ministar Božinović uklazao da informacije cure iz USKOK-a, s te adrese stiže demanti.

Na koncu, što je s kolovođom navodnog državnog udara, Milijanom Brkićem?

Plenković državni udar niti zavjeru ne vidi. U svakom slučaju, najzabavniji aspekt cijele priče je sugestija da su na rušenju premijera zajednički radili – ništa manje nego davni prijatelji – Brkić i Tomislav Karamarko.

Više u prilogu:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.