Pupovac predao 'listu iznenađenja' za EP: Zastupat ćemo Europu bez granica

Vijesti 09. tra 201912:37 > 12:45
N1

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) predala je u utorak Državnom izbornom povjerenstvu listu kandidata za izbor članova u Europski parlament (EP), a nositelj liste i predsjednik stranke Milorad Pupovac poručio je da im je ambicija Europa bez opasnog nacionalizma.

“Predali smo listu iznenađenja, listu koja ima ambiciju ući u EP i zastupati ono što smo zastupali kada smo podržavali ulazak Hrvatske u Europsku uniju (EU) i proširenje EU-a”, rekao je Pupovac novinarima.

“Ambicija nam je zastupati vrijednosti kojih je danas u EU-u sve manje – Europu bez granica jer je u Europi sve više granica, čak onih najgrubljih, žičanih. Ambicija nam je Europa koja neće biti podijeljena na bogati i siromašni dio, Europa koja neće biti Europa iz koje se iseljava nego u koju se useljava i Europa u kojoj neće biti opasnog nacionalizma koji hoće razoriti i koji agresivno nastupa prema svojim manjinama, bilo starim, bilo novim“, pojasnio je Pupovac izborne ciljeve svoje stranke, koja prvi puta ima samostalnu listu za europske izbore.

Ulazimo u Europu kao oni koje žele da je sačuvaju i za to imamo sposobnosti, s ljudima koji s na listi, s iskustvom koje je iza nas i s vrijednostima koje su u našim glavama i našim srcima, dodao je. 

PROČITAJTE JOŠ

“Moja je obveza da, s ostalima na listi, ovu listu pretvorimo u listu iznenađenja, listu koja suprotno očekivanjima, prognozama i istraživanjima javnog mnijenja treba osvojiti jedan mandat, kao što je u Ličko-senjskoj županiji osvojila dva. Ako to postignemo, ja sam svoju zadaću u cijelosti ispunio”, iznio je stranačke planove.

“Spreman sam na osvajanje mandata, a o tome kako ćemo raspolagati tim mandatom odlučivat ćemo najtreznijom mogućom glavom. Ako stranka odluči da je najbolje da to budem ja, ići ću ja, a ako odluči da to treba biti netko drugi, ići će drugi“, najavio je Pupovac.

Komentirao je konkurentsku listu Demokratskog saveza Srba, nastalog od nezadovoljnih SDSS-ovaca, rekavši da im oni nisu ni do sada pomagali pa neće ni sada.

“Učinit ćemo sve da njihova ‘bratska’ pomoć bude minimalna”, rekao je o mogućnosti da DSS uzme dio glasova birača SDSS-a.

Osim Pupovca na listi su Dejan Jović, Dragana Jeckov, Jugoslav Vesić, Boris Milošević, Anja Šimpraga, Dejan Mihajlović, Mirjana Oluić, Nikola Ivanović, Tatjana Vukobratović-Spasojević, Aleksandra Ratković i Srđan Jeremić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram