Ako Pupovac ostaje pri izjavi o NDH, mi više ne možemo biti koalicijski partneri

Vijesti 05. ruj 201912:23 > 12:30
N1 Hrvatska

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor koji sudjeluje u HDZ-ovoj vladajućoj koaliciji, bio je gost naše emisije N1 studio uživo.

Komentirao je Pupovčevu izjavu u kojoj je čelnik SDSS-a Hrvatsku uspredio s NDH.

“Što se tiče onoga što je napravio Predsjednik SDSS-a, a to da je usporedio hrvatsku državu, pa onda i hrvatsku Vladu, s NDH, mislim da je to apsolutno bilo pogrešno s njegove strane. Još veći gaf je u tome što on to nije izjavio u Hrvatskoj, nego je to izjavio u Sarajevu, znači u drugoj državi. Nikada u drugoj državi ne pričate protiv svoje države. A posebno ako iznosite neistine,” istaknuo je Kosor tijekom gostovanja u N1 Studiju uživo.

Darinko Kosor je rekao kako se s tom izjavom zasigurno ne slažu dvije trećine Srba u Hrvatskoj te je također rekao kako Pupovčevu izjavu treba osuditi.

VEZANE VIJESTI

“Tu njegovu izjavu treba osuditi. Na prvom koalicijskom sastanku on mora pojasniti prvo nama kao partnerima, a onda i hrvatskoj javnosti je li on to stvarno mislio. Ako on to stvarno misli – ja to još ne znam, jer to nisam čuo iz prve ruke od njega – onda mi ne možemo više biti partneri.”

“Ta je izjava na štetu hrvatske države, svih građana Hrvatske i najviše Srba u Hrvatskoj. S takvom izjavom mi više ne možemo biti koalicijski partneri.”

“To je mišljenje HSLS-a. Ako on misli da je ova država i ova Vlada, da liče na Nezavisnu Državu Hrvatsku, mi više ne možemo biti partneri,” rekao je Kosor tijekom gostovanja na N1 Televiziji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram