Malenica: Sustav e-Građani koristi oko 750 tisuća građana

Vijesti 26. ruj 201919:26 > 19:27
N1

U sklopu projekta Digitalna Hrvatska - digitalno društvo, ministar uprave Ivan Malenica sudjelovao je u četvrtak u edukaciji građana istaknuvši kako sustav e-Građani ima 750 tisuća korisnika te kako je cilj Ministarstva povećati broj korisnika tog sustava dodavanjem novih usluga.

Ministar Malenica posjetio je Digitalni autobus na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava koji u sklopu edukativne turneje, od 24. do 27. rujna obilazi hrvatske gradove – Čakovec, Šibenik Zagreb i Požegu.

Digitalni autobus je projekt Večernjeg lista i suorganizatora Ministarstva uprave, kojim se nastoji informirati javnost o procesima digitalizacije, educirati građane te popularizirati korištenje sustava e-Građani. Ovo je sedma po redu turneja po Hrvatskoj.

“Naše građane moramo upoznati s digitalnom transformacijom, digitalizacijom i time koliko im ona može olakšati život te kako mogu jednim klikom miša izbjeći duge redove i čekanja”, kazao je glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić.

Edukativna turneja dio je projekta Digitalna Hrvatska – digitalno društvo, a Malenica je istaknuo kako u Hrvatskoj 750 tisuća građana koristi digitalni sustav e-Građani.

“Cilj nam je povećati broj korisnika sustava e-Građani, a to ćemo postići povećanjem usluga na tom sustavu, kojih je trenutno 61”, kazao je Malenica.

Dodao je kako se Digitalnim autobusom među građanima promoviraju prednosti sustava e-Građani, te najavio kako bi do kraja godine trebale biti predstavljene i nove usluge na toj on-line platformi.

Zaključio je kako građani nisu u dovoljnoj mjeri upoznati sa svime što sustav nudi, ali i kako se kroz digitalnu transformaciju i javna uprava može učiniti učinkovitom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram