Tomašević: Slanje zagrebačkog GUP-a na doradu je veliki udarac za Bandića

Vijesti 15. stu 201912:58 > 13:03
Ilustracija

Tomislav Tomašević, predsjednik kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini je na društvenim mrežama reagirao na činjenicu da je zagrebački GUP nije dobio zeleno svjetlo Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Objavu Tomislava Tomaševića na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti.

“Bandiću je uskraćena zakonska suglasnost Ministarstva za zagrebački GUP!

Veliki udarac za Bandića i njegovo obećanje iz Memoranduma investitoru iz Dubaija da će riješiti prostornu dokumentaciju za “Zagrebački Manhattan” u roku od 8 mjeseci s mogućnosti produžetka od 6 mjeseci.

Stručna udruženja su ponavljala da ovakav ponovljeni prijedlog GUP-a treba ponovno odbiti, udruge građana su to izjavljivale i mi u Gradskoj skupštini smo to tvrdili.

VEZANE VIJESTI

Promjena namjene Hipodroma u prijedlogu GUP-a iz srpnja je bila protivna namjeni Hipodroma u postojećem Prostornom planu Zagreba koji je nadređen GUP-u pa je Ministarstvo u srpnju uskratilo suglasnost. I novi prijedlog GUP-a iz listopada kako bi se realizirao Bandićev dogovor s Eagle Hills ima promjenu namjene Hipodroma u odnosu na postojeći Prostorni plan Zagreba pa je jedina logična reakcija Ministarstva ako je odluka pravna, a ne politička da ponovno uskrati suglasnost. Hvala građanskim inicijativama i svim građanima na 31000 primjedbi na GUP u gluho doba ljeta koje su stvorile pritisak!

Mi u Skupštini nastavljamo borbu za prostorno planiranje i GUP koji je u interesu većine stanovnika Zagreba, a ne Bandićevih kumova i Eagle Hills iz Dubaija!”

Podsjećamo kako izmjene zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana (GUP) ponovno nisu dobile suglasnost Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, koje smatra da dokumentaciju i elaborat GUP-a treba dopuniti i dodatno doraditi, doznaje se u petak u Ministarstvu.

“Nakon izvršenog uvida u dostavljenu dokumentaciju i elaborat GUP-a, vidljivo je da isti treba dopuniti. Iako je nakon provedene ponovne javne rasprave o GUP-u zaprimljen dorađen elaborat, prema dopisu Ministarstva isti treba dodatno doraditi”, stoji u odluci Ministarstva.

“Nismo zaustavili GUP, nego smo ga dali na doradu”, kazao je na konferenciji za medije ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar.