Vozači, oprez! Magla smanjuje vidljivost, na nekim dionicama zimski uvjeti

Vijesti 05. pro 201907:18 > 07:20
Pixabay (ilustracija)

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, izvijestioje u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK).

Iz HAK-a savjetuju vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Lici:

– DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno;

– ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac;

– ŽC5199 Šušanj-Štirovača.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac:

– zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec;

– na zagrebačkoj obilaznici – između čvorova Kraljevečki Novaki/Ivanja Reka i Kosnica u oba smjera za vrijeme pojačanog prometa mogući su zastoji, zbog radova na mostu Sava.

Zagrebačka obilaznica – čvor Jankomir (A3):

– zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;

– zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje.

Kolona teretnih vozila na autocesti A3 ispred graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko pet kilometara.

Zbog radova na graničnom prijelazu Goričan tranzitni teretni promet preusmjerava se preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan).

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram