Katarina Peović: Sramim se danas stajati u istoj prostoriji s Miroslavom Škorom

Vijesti 17. pro 201918:00 > 18:07
Sandra Simunovic/PIXSELL

Predsjednička kandidatkinja Radničke fronte Katarina Peović komentirala je izjavu MIroslava Škore da će, ukoliko postane predjednik Republike, pomilovati Tomislava Merčepa.

“Škoro kaže da bi pomilovao čovjeka osuđenog za ubojstvo 43 civila koje su ubile njegove postrojbe u Pakračkoj poljani. ‘Merčepovci’ su bili poznati po posebnoj okrutnosti, mučenjima zatvorenika koje su spajali na struju, palili plamenom iz boce plina, zalijevali octom po genitalijama i očima. 

VEZANE VIJESTI

Merčepovci su ubili i 12-godišnju djevojčicu Aleksandru Zec i njezine roditelje. Sramim se da ću s takvim čovjekom danas stajati u istoj prostoriji i učinit ću sve da to i pokažem.” 

Tomislav Merčeposuđeni je ratni zločinac, koji je 2016. godine na Županijskom sudu proglašen krivim za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva te mu je dosuđena zatvorska kazna u trajanju od 5 godina i 6 mjeseci.

Škorinu izjavu komentirao je i politički analitičar Gordan Turković:

“Mislim da su o tome sve rekli hrvatski sudovi, koji su ga osudili. Ne razumijem zašto se jedan predsjednički kandidat sada na to osvrće, osim da privuče radiklano desno tijelo. Ali on mora uhvatiti centralno biračko tijelo, za koje nisam siguran da će podržati takvu izjavu.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram