Stožer Grabar-Kitarović: Nismo tražili prekid debate, savjetnica nije u stožeru

Vijesti 31. pro 201910:55 > 11:09
Goran Stanzl/PIXSELL

Pristižu reakcije iz oba stožera nakon službenog priopćenja o tome tko je zatražio prekid debate između Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović. Nakon Nikole Jelića iz stožera Zorana Milanovića, oglasio se i Zoltan Kabok iz stožera Kolinde Grabar- Kitarović.

“Stožer Kolinde Grabar-Kitarović u ovome nije sudjelovao, niti je zatražio prekid debate, a savjetnica predsjednice Republike, gospođa Renata Margaretić Urlić nije članica stožera. Mi s tim nemamo veze”, rekao je Zoltan Kabok, glasnogovornik kampanje Grabar-Kitarović. 

VEZANA VIJEST

Ističe i kako je jedini koji može donijeti odluku takvog tipa Ivan Anušić, voditelj stožera Kolinde Grabar-Kitarović, koji sinoć i nije bio tamo, javljadnevnik.hr.

Podsjetimo, s RTL televizije izvijestili su u utorak da je završetak TV-debate predsjedničkih kandidata Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića u ponedjeljak navečer zatražila savjetnica predsjednice Republike Renata Margaretić Urlić.

Dodali su i da je savjetnica Margaretić Urlić na RTL došla zajedno s članovima njezinog izbornog stožera te da je tijekom emisije ušla u režiju i zatražila da se “zbog produljenog trajanja i umora predsjednice, debata završi”. 

#related-news_0

Na pitanje urednice emisije je li to službeni stav stožera, gospođa Margaretić Urlić je odgovorila da “dolazi u ime stožera”, izvijestili su s RTL-a nakon medijskih upita i izjava iz oba stožera predsjedničkih kandidata o tome tko je tijekom RTL Duela zatražio preskakanje zadnje tematske cjeline i završetak emisije.

Podsjetimo, sinoć nije rečeno o kojem je stožeru riječ, no na Twitteru se odmah oglasio Nikola Jelić iz Milanovićeva stožera. Napisao je da Milanovićev stožer nije tražio odustajanje od bloka pitanja.

Nedugo zatim javio se i voditelj kampanje predsjednice Grabar-Kitarović Ivan Anušić koji je napisao da ni on nije tražio preskakanje pitanja.

Jutros, nakon što je objavljeno da je predsjedničina savjetnica tražila skraćivanje debate, ponovno se oglasio glasnogovornik Milanovićeva stožera Jelić.

“Prekid je tražio stožer Kolinde Grabar-Kitarović… zašto su sinoć besramno lagali javnost?’, napisao je na Twitteru.

I HDZ-ov Žarko Tušekza N1 je komentirao, među ostalim, i pokušaj predsjedničine savjetnice da prekine sinoćnju debatu predsjedničkih kandidata. 

“Ne mislim da je to tako bitna tema, debata je završena do kraja, svi su pokazali što su imali pokazati, predsjednica je pokazala zašto je predsjednica već pet godina, pokazala je svoju državničku notu, staloženost i smirenost.

#related-news_0

Milanović, s druge strane, nije pokazao ništa posebno osim nervoze, frustracije i čudnog ponašanja”, kazao je.

Debata, smatra Tušek, jest predugo trajala. “U nekim se segmentima vidjelo da se gubi kompas… u logističkom smislu sve to skupa nije bilo na najvišoj razini”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram