Vozači, oprez! Zbog magle smanjena vidljivost na cestama, a moguća i poledica

Vijesti 24. sij 202007:36 > 07:37
REUTERS

Magla jutros mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, a moguća je i poledica, posebice na vlažnim dijelovima kolnika.

Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Na zagrebačkoj obilaznici – čvor Jankomir (A3), u zoni ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h; zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje; radovi na kraku 11 čvora Ivanja Reka u smjeru Lipovca (od Slavonske avenije prema čvoru Ivanja Reka) prometuje se jednim trakom (do 30.04.2020. godine).

U nedjelju, 26. siječnja bit će prekinut promet u zoni kružnog toka Remetinec i Jadranskim mostom od ponoći do 5 sati ujutro, zbog izmjene prometne regulacije. Obilazak: Jadranska avenija-čvor Lučko(A3)-čvor Jankomir-Ljubljanska avenija-Zagrebačka avenija-Slavonska avenija-Avenija V. Holjevca-Avenija Dubrovnik i obratno.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Trajektna linija Split – Stari Grad će u subotu (25.01.) isploviti iz Splita u 21,15 umjesto u 20,30 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.