Matija Posavec komentirao svoj dobri rezultat na izborima

Vijesti 11. srp 202011:08 > 11:12
N1

Unatoč potopu Restart koalicije, nezavisni na listi, Matija Posavec preferencijalno je jedan od najuspješnijih kandidata na ovim izborima. I to bez promidžbenog letka i plakata. Međimurski župan bio je gost Novog dana.

Rezultat izbora ga je ugodno iznenadio, kaže. “Građani su prepoznali moj rad. Ovaj rezutlat ostvaren je bez kampanje uopće, niti jedna plakat nije bio, niti jedna radijska ili televizijska emisija, spot”, kazao je Posavec.

Pitanje izbornog debakla Restart koalicije je pitanje koje si mnogi postavljaju, kaže, ali dodaje i da je potrebno malo sreće. Mandati koje su dobili HNS i Reformisti su imali tek par stotina glasova više – da su ti glavosi otišli Restart koaliciji ona bi u toj izbornoj jedinici dobila osam, ne šest mandata.

“Meni je samo obaveza i odgovornost da temeljem velikoh broja preferencijalnih glasova da se i dalje borim i štitim interese sjevera Hrvatske”, dodaje.

Za sada mu je plan da odradi mandat kao župan i onda aktivira saborski mandat. Ne isključuje opciju da se kandidira za gradonačelnika Čakovca.

“To su se pojavile neke informacije koje su temeljene na rezultatima izbora u gradu Čakovcu gdje sam ja dobo devet puta više prefernecijalnih glasova od aktualnog gradonačelnika Čakovca. Ne isključujem tu mogućnost, niti je potvrđujem”, kaže.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.