Plenković: Boris Milošević ide na proslavu Oluje, a Tomo Medved u Grubore

Vijesti 30. srp 202019:22 > 22:12
Josip Regovic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak kako je s SDSS-om i predstavnicima srpske manjine dogovoreno da će na proslavi "Oluje "u Kninu 5. kolovoza sudjelovati potpredsjednik Vlade Boris Milošević.

“Dogovor koji danas imamo s SDSS-om i predstavnicima srpske manjine u Hrvatskoj je da oni sudjeluju na toj proslavi, sudjelovat će potpredsjednik Vlade Boris Milošević i mislim da je to dobro i korisno, korisno prije svega za odnose u hrvatskom društvu, odnos prema srpskoj manjini u Hrvatskoj, prema recentnoj prošlosti i snažna je poruka Hrvatske prema svim partnerima koji gledaju kako Hrvatska funkcionira danas”, rekao je Plenković gostujući na RTL-u.

VEZANE VIJESTI

Na upit novinarke hoće li u Kninu biti i Milorad Pupovac premijer je odgovorio: “Cijelo vrijeme smo razgovarali o tome da u Kninu 5. kolovoza budu svi članovi Vlade. Ono što sam ja htio i što je bila moja želja, to je upravo da Boris Milošević kao član Vlade bude u Kninu.”

Plenković je također rekao da će potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved biti na obilježavanju zločina koji je počinjen u Gruborima nakon Oluje te na taj način poslati snažnu poruku Vlade o tome da moramo poštovati sve žrtve i dostojno obilježiti ta mjesta.

Ministar Medved ide u Grubore 24. ili 25. kolovoza kada točno odredimo datum, rekao je premijer.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.