VIDEO Nevrijeme kakvo Našice ne pamte uzrokovalo velike štete

Vijesti 04. kol 202015:23 > 17:42
Radio Našice

Diljem zemlje ima izraženih jačih nestabilnosti, koje pristižu u južnoj struji. Nastavak su jučerašnjih vremenskih neprilika koje su, među ostalima, poharale Umag i Dugu Resu. U utorak poslije podne područje Našica pogodilo je olujno nevrijeme koja je prouzročilo velike štete.

Gradonačelnik Našica Josip Miletić izjavio je kako Našice „takvo nešto ne pamte“.

„Imamo velike štete na javnim i privatnim objektima, stradali su krovovi, od siline vjetra popadala su brojna stabla i oštećeno je puno automobila. Sve relevantne službe su odmah izašle na teren – vatrogasci, djelatnici komunalnog poduzeća i djelatnici vodovoda, i odmah krenuli u sanaciju”, rekao je gradonačelnik Miletić.

 Bilo je i tuče, štete su jako velike, vidjet ćemo što će pokazati procjena, dodao je.

Radio Našice

David Ferčec, pomoćnik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Našice, rekao je da su zaprimili sedamdesetak poziva za intervenciju i krenuli u otklanjanje posljedica nevremena.

Čitateljica N1

 “Dobili si smo brojne dojave o štetama na krovovima, bujičnim poplavama, stradali su i neki električni vodovi, a na pojedine prometnice popadala su stabla. Ekipe su na terenu i rade na saniranju šteta“, rekao je Ferčec.

Čitateljica N1
Radio Našice

Žestoko je bilo i u Slavonskom Brodu.

Jačih oluja moglo bi biti i na području Istre idućih sati. Istarskom poluotoku približavaju se olujni oblaci iz smjera Italije.

Na snazi je Meteoalaram za cijelu zemlju. Povremeno će i danas biti kiše i pljuskova s grmljavinom koji mjestimice mogu biti jače izraženi praćeni obilnijom oborinom.

VEZANE VIJESTI

Vjetar većinom slab, u gorju umjeren južni i jugozapadni, a poslijepodne će zapuhati sjeverni i sjeveroistočni.

Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, a krajem dana na sjevernom dijelu zapuhat će bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 22 do 27, na istoku i u Dalmaciji do 30 °C.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.