Milanović otvoreno pozvao Petrova na pregovore

Vijesti 09. stu 201500:20 > 00:22
PIXSELL

Zoran Milanović stigao je oko ponoći u stožer koalicije Hrvatska raste te se nakon DIP-ove konferencije obratio okupljenima.

“Zahvaljujem se svim hrvatskim ljudima. Jedino je jasno da je Hrvatska odlučila da nema povratka na staro. U kojem smjeru idemo odlučit ćemo idućih dana, možda već sutra. Četiri godine smo provodili reforme. Pod pritiskom svih onih koji su nam govorili da režemo.

Pokazali smo da smo ljudi i visoko organizirana država koja se zalaže za najviše svjetske vrijednosti. To smo mi, ali ne možemo sami.

Pozivam sve one koji žele reforme da nam se pridruže, ne kao vođama, nego kao partnerima. Ne postavljamo nikakve uvjete. Sada vidimo da se pojavila politička snaga, to je MOST, ali ne samo MOST, koji žele reforme, pozivam ih da to napravimo zajedno. Glas birača nije samo glas, to je vjera, to je povjerenje, to je nada.

Nema mjesta nikakvoj euforiji, spoticali su nas, ali nikad iz vida nismo izgubili jedinu vodilju, a to je hrvatski interes. Konačno nakon 4 godine možemo reći čistog obraza, čistog srca da Hrvatska raste. Hrvatska i u svijetu dobiva priznanje da je transparentnija. To je rezultat moje vlade.

Hoćemo još, želimo služiti svom narodu. Pozivamo sve one koji su dobre vjere da nam se pridruže u razgovoru već sutra. Hvala svima onima koji su me trpili ove 4 godine, nije bilo lako, bilo smo puna srca i ne prazne glave. S dobrom vjerom prema svakome.

Još jednom pozivam one koji žele reforme i dobro Hrvatskoj, Hrvatska ne stane u pet točaka, ne možete Hrvatsku voditi u pet točaka. Radi se o stotinama točaka i jednom srcu. Živjeli”, zaključio je Milanović.