Most je dao srce na dlanu; Karamarko odgovorio netalentirano

Vijesti 12. stu 201507:49 > 07:57
N1

Analitičari Dražen Lalilć s Fakulteta političkih znanosti i njegov kolega s Pravnog fakulteta Ivan Rimac komentirali su razvoj postizbornih pregovora čak troje relativnih pobjednika izbora.

Lalić ističe da u Mostu dominira struja koja smatra da su problemi veliki, da je proces složen i da vremenu treba dati vremena te da građani moraju imati razumijavanja za njihove postupke, jer im treba dati šansu i važno je da formiramo stabilnu i meritornu vlast.

“Reforme u ovoj zemlji su posao za mnogo ruku. Most je mala stranka, tek je osnovan i trebati će pomoć stručnjaka”, izjavio je u emisiji Otvoreno HRT-a. On misli da bi trebali biti zadovoljni samom činjenicom da nakon dugog niza godina “dvostranačja” imamo treću političku snagu, budući da je očito da se u dvostranačju ničem dobrom ne možemo nadati. &ni ponovljene izbore ne smatra tragedijom i vjeruje da bi tad Most ostvario i bolji rezultat.

Animozitet prema Prgometu

“Most je danas ponudio srce na dlanu, a Karamarko je dao tako netalentirani odgovor. SDP je ispao mudriji, oni će barem prespavati prije odluke,” rekao je Lalić. Reakcijom predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka nezadovoljan je i Ivan Rimac.

“Karamarko je u posljednjih nekoliko dana napravio nekoliko velikih grešaka, slično kao što je Josipović odbacio Živi zid kao potencijalni generator glasova i Karamarko je u izbornoj noći umanjio značaj Mosta”, kaže Rimac. Ističe i da tu postoji veliki animozitet prema bivšem potpredsjedniku HDZ-a Dragi Prgometu, što može stvarati ozbiljne poteškoće u pregovorima i argumentaciji.

On izražava sumnju i da bi se SDP i HDZ uopće mogli složiti oko reformi koje predlaže Most, koga smatra vjerodostojnim.

“Delegiranje lokalne samouprave nije nešto od čega su glavne stranke spremne odustati, ono ih hrani”, kaže Rimac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.