Milanović ima 66 potpisa, Karamarko krije koliko je skupio

Vijesti 26. stu 201508:19 > 17:58
Marko Prpic/PIXSELL

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović prima u četvrtak poslijepodne na Pantovčaku čelnike parlamentarnih stranaka izabranih u 8. saziv Hrvatskoga sabora na konzultacije o davanju mandata za sastavljanje Vlade.

Prema Ustavu, ona mandat za sastavljanje Vlade povjerava osobi koja, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru i obavljenih konzultacija, uživa povjerenje većine svih zastupnika, odnosno za dobivanje mandata potrebna je potpora najmanje 76 zastupnika.

Na kraju konzultacija, oko 19:00 sati, novinarima će se obratiti predsjednica države.

TIJEK DOGAĐAJA PRATITE NA NAŠEM PORTALU

19:10 Medijima se nakon konzultacija obratio i Tomislav Karamarko. “Nadam se da će kroz 10 dana ovo sve biti gotovo. Došli smo s vjerodostojnim brojem potpisa, nećemo reći koliko. Mi smo prezentirali svoj program. Mi smo relativni pobjednik ovih izbora. Mi smo čuli da postoje pritisci raznih vrsta, to nije dobro. Zastupnici nacionalnih manjina trebaju postupati tako da zastupaju interese nacionalnih manjina, a ne se ponašati kao da su stranke. Prestanimo govoriti o lijevima i desnima, manjinama i većinskom narodu, nego govorimo o kvaliteti životu. Ova vlada upropastila je Hrvatsku. Pritisak na gospodina Raškovića nije dobar. Imat ćemo dovoljno potpisa. Nadam se da ćemo se s Mostom dogovoriti. Predsjednica nam je postavila pitanja koja je vjerojatno postavila svima drugima”.

https://twitter.com/MirnaBrekalo/status/669941097272115200

18:20 “Zasad imamo 66 potpisa. Želimo koalirati s cijelim MOST-om”, kazao je Milanović nakon konzultacija kod predsjednice.

“Ne vršim pritisak na gospodina Raškovića, ne poznajem čovjeka, o previranjima u SDSS-u ne znam ništa”, dodao je Milanović.

https://twitter.com/MirnaBrekalo/status/669928320205774850

18:15 Zoran Milanović pozdravio se s predstavnicima MOST-a. Božo Petrov obratio se medijima nakon konzultacija.

“Trenutno nemamo opredjeljenje ni za lijevu ni za desnu opciju. MOST trenutno predstavlja 16 glasova, o dodatna dva znat ćemo do kraja vikenda”, kazao je Petrov.

17:55 Predstavnici koalicije Hrvatska raste stigli na konzultacije s predsjednicom.

17:45 Stipe Petrina nekoliko minuta nakon Petrova i Podolnjaka stigao na konzultacije s predsjednicom.

17:35 MOST stigao na konzultacije s predsjednicom.

16:58 SDSS-ov Mirko Rašković danas se na konzultacijama kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović pojavio neovisno o svojoj stranci te je nakon sastanka kazao kako nije pružio potporu nikome. Nakon konzultacija Rašković je kazao kako je kod predsjednice došao tražiti zaštitu. ”Došao sam predsjednici da me zaštiti od pritisaka”, rekao je Rašković i dodao kako je na sastanak došao samoinicijativno. Više pročitajte OVDJE.