Anušić nakon smjene Tramišak: “To je bilo nepotrebno. Ali reterirao nisam”

Vijesti 13. sij 202311:36 0 komentara
Davor Javorovic/PIXSELL

Ivan Anušić otvoreno se protivio smjeni Nataše Tramišak, a sinoć je u Dnevniku Nove TV rekao da je njegova potpora premijeru neupitna. Danas je to ponovio.

Smjena Nataše Tramišak s mjesta ministrice regionalnog razvoja i fondova EU-a uzburkala je strasti u HDZ-u, piše Dnevnik.hr. Protiv njezine smjene bio je šef osječkog HDZ-a Ivan Anušić. Danas je u Osijeku okupio novinare.

“Smjena Nataše Tramišak je bila nepotrebna. Sinoć na Županijskom odboru su svi to potvrdili. Ali svi moramo znati, članovi Vlade RH biraju se na prijedlog premijera Plenkovića”, dodao je.

“Reterirao nisam. Bilo bi zanimljivo za javnost da sad krenemo rušiti Vladu. Ja to napraviti neću”, dodao je.

Pitanja zašto je smijenjena su za premijera, naglasio je. Nije ga iznenadila njena izjava nakon smjene.

“Pitanje koje vi morate postaviti nije niti meni niti njoj”, rekao je. Ne smatra da je ovo premijerova provokacija.

“Ako i je, ja na njih neću reagirati. Neću se ponijeti kao netko tko je isprovociran”, kazao je.

Sa Tramišak se čuo i dodao je da se ona vraća u Sabor, ali da će, iako dvije plaće ne može primati, pomagati Osječko-baranjskoj županiji.

“Ako premijer nema povjerenja u mene, ja mogu odstupiti sa mjesta potpredsjednika stranke. Ali mislim da ima povjerenje. Ja sam dužnosnik regionalne razine, izravno sam izabran. Moja pozicija je u nadležnosti mojih birača”, kazao je.

“Teorija u kojoj se stalno na neki način u javnosti komunicira je da ako ‘ministar ne bude iz moje županije, moja županija neće dobiti ništa’. Ministar je za cijelu Hrvatsku, ne za županiju. Očekujem da se svi tako ponašaju”, rekao je da se ne boji za Slavoniju.

Odbacio je teorije po kojima iza smjene stoji Vladimir Šeks.

“Naši odnosi su stabilni, normalni i nastavit će se razvijati”, govorio je o odnosu sa premijerom.

“Naravno da je dobrodošao. Pozivam ga da vidi što je napravila bivša ministrica. Očekujem da surađuje sa nama kako surađuje s ostalima”, kazao je o novom ministru.

“Poruka nije dobra. Ja sam protiv odluke. Ali ponovno vam moram ponoviti. Premijer ima mandat. I na koalicijskom sastanku je dobio zeleno svjetlo za smjenu”, ponovio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!