Bakić nakon predstavljanja reforme: Sad smo još nezadovoljniji

Vijesti 24. svi 202314:22 0 komentara

Zagrebački gradski zastupnik Damir Bakić komentirao je Vladinu poreznu reformu.

“Prvo, sad kad smo saznali sve, možemo reći da smo još nezadovoljniji nego što smo bili proteklih dana”, kaže Bakić.

Mi financijski ne možemo izdržati ukidanje prireza, upozorava Bakić. “Prihodi Zagreba, kao i svih gradova, će biti manji i po osnovi toga što se smanjuje porezna osnovica time što se smanjuje osobni odbitak”, kaže.

“Premijer i Primorac su danas rekli da je teret ove reforme nešto veći od 100 miljuna eura. To je pod uvjetom ako bi svi gradovi adaptirali svoje stope na dohodak. Kad bi svi tako napravili, njihov bi deficit i dalje bio manji od sto milijuna eura. Barem 40-ak milijuna eura otpada na Grad Zagreb. Utoliko je izjava da se time povećava financijska autonomija gradova još ciničnija”

Bakić kaže kako je bio loš potez i zadirati u mirovinske doprinose i oslobađati dio plaća mirovinskih doprinosa jer će to proručun opteretiti za 300 milijuna eura.

Podsjetimo, Vlada je u srijedu predstavila novi krug porezne reforme u sklopu kojega se ukida prirez jedinicama lokalne samouprave, osobni odbitak diže se na 560 eura, a država preuzima dio troška uplate mirovinskih doprinosa za građane s malim plaćama. Odmah je krenuo i val reakcija.

Sve detalja s predstavljanja porezne reforme pratili smo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!