Bakić o Geodetskom fakultetu: Potpuni je nonsens tvrditi da tu nema nikakve nadležnosti EPPO-a

Vijesti 12. ožu 202411:30 0 komentara

Damir Bakić, saborski zastupnik Možemo, bio je gost N1 Studija uživo kod naše Nine Kljenak s kojom je razgovarao o zadnjem radnom tjednu Sabora i javnim nastupima premijera Andreja Plenkovića.

Zadnji je radni tjedan 10. saziva Hrvatskog Sabora, no na redu su još uvijek rasprava o raspuštanju Sabora, glasanje o izmjenama Kaznenog zakona i prisega glavnog državnog odvjetnika. Damir Bakić napravio je rezime zasjedanja ovog saziva Hrvatskog sabora.

“Jasno je vidljivo ako je nešto bilo i konstruktivno i dobro, sa strane vladajuće većine i opozicije, bilo je napravljeno u prvoj polovini mandata. Tada je i situacija nalagala veću ozbiljnost, bilo smo u pandemiji, u jeku obnove od potresa. Kako je mandat išao prema svom kraju tako je bilo sve manje sadržaja, a sve više besmisla koji je u Saboru pri svakoj zanimljivoj temi otklizao od sadržaja prema prozivanjima, klevetama. Čini se da se u ove četiri godine potrošila i Vlada, i zastupnici, bilo je vrijeme da se raspišu izbori”, pojasnio je.

“Sve što smo predlagali je bilo glatko odbijeno”

Zastupnik je rekao kako je uloga Sabora oslabljena i da se to vidi iz djelovanja saborskih odbora.

“Saborski odbori su marginalizirani. Ali vrlo je teško s opozicijske strane u Saboru djelovati konstruktivno jer sve što smo u dobroj namjeri predlagali, sve je bilo glatko odbijeno, rijetki amandmani su bili prihvaćeni”, kazao je Bakić.

“Premijer i Vlada sve se više zapliću u vlastite greške”

Podsjetimo, Andrej Plenković je na konferenciji za medije još jednom uvjeravao da EPPO nema nikakvu nadležnost u slučaju 3D snimanja pa je pozvao i DORH da se očituje o tom slučaju, ali i održao lekcije novinarima. Njegov nastup prokomentirao je i Bakić.

“Taj odnos prema novinarima na konferenciji je za žaljenje i neprimjeren. Meni se čini da se premijer i Vlada i drugi dužnosnici koji su komentirali tu situaciju sve se više zapliću u vlastite greške. Savršeno je jasno da je protagonist kriminalnih ili krajnje suspektnih radnji za obje situacije na Geodetskog fakultetu isti, a to je bivši dekan i njegovi suradnici. Iz aviona se vidi da te stvari ne mogu biti nepovezane, gdje prestaje nadležnost EPPO teško je suditi, ali je potpuni nonsens tvrditi da tu nema nikakve nadležnosti EPPO-a, objasnio je Bakić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!