Beroš: Ginekolog nepravomoćno osuđen za silovanje više ne radi u osječkoj bolnici

Vijesti 13. ruj 202414:08 > 14:25 0 komentara

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je nakon sjednice Vlade rekao da ginekolog iz osječkog Kliničkog bolničkog centra, koji je nepravomoćno osuđen za silovanje pacijentice, više ne radi u toj bolnici.

Ginekolog je maknut iz bolnice nakon što je informacija da nepravomoćno osuđeni silovatelj i dalje radi u bolnici procurila u javnost, a u međuvremenu ga je još jedna pacijentica optužila za zlostavljanje.

KBC Osijek pokrenuo dva disciplinska postupka

“On više ne radi. To su najnovije informacije i osobno nisam zadovoljan dinamikom postupanja u ovom apsolutno neprihvatljivom slučaju kojeg moram osuditi. KBC Osijek je nakon medijskih natpisa zatražio nepravomoćnu presudu od Županijskog suda u Osijeku i oni su 11. rujna tu presudu i zaprimili. Nakon toga bolnica u Osijeku je pokrenula disciplinski postupak po tom predmetu prema optuženom”, rekao je Vili Beroš i nastavio:

“U međuvremenu je upitan još jedan slučaj pa je bolnica pokrenula još jedan disciplinski postupak koji je sada u tijeku. Prema mojim informacijama, a u kontaktu sam s ravnateljem, dotični liječnik donio je potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad, on je na bolovanju i kao takav više neće biti aktivni sudionik u pružanju zdravstvene zaštite, a od početka govorim da nije trebao ni biti. ”

Podsjetimo, Ministarstvo zdravstva osudilo je dosadašnje postupanje vodstva bolnice u slučaju ginekologa nepravomoćno osuđenog za silovanje, a povodom objave ispovijesti pacijentice osječkog ginekologa dr. Zlatka Topolovca u Novostima, ministar zdravstva Vili Beroš hitno je poslao zdravstvenu inspekciju u KBC Osijek.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!