Zapisničarka upozorava: “Ova situacija sada stvarno ide prema kaosu!”

Vijesti 15. srp 202310:43 0 komentara

Jasminka Kirigin Bastalić, zapisničarka koja radi na Kaznenom Odjelu Općinskog Državnog odvjetništva, u Novom danu je komentrila blokadu na sudovima koja je nastala zbog višetjednog štrajka.

“Od prvog dana smo napadani sa svih strana, ministarstvo podiže tužbe i ulaže žalbe protiv svojih djelatnika”, kazala je Kirigin Bastalić i nastavila:

“Osim što je po dužini štrajk ušao u povijest, ušao je po još jednoj stvari u povijest – ulagane su tužbe, žalbe i nije plaćen štrajk.”

Ona ističe da ministarstvo zapravo ništa ne nudi. “Nudi obećanja koja će se možda jednog dana, tko zna kada ispuniti.”

“Malenica djeluje kao da ne može reći ništa u svoje ime, govori ono što je zaključila Vlada. Ako ništa ne nudi, ne vidim da pregovori uopće postoje”, istaknula je Kirigin Bastalić.

Komentirala je i kronični nedostatak ljudi. “Popunjenost zapisničara je 25 posto, nas je malo, mi smo na raznim listama – za aktivnu, pasivu, svjedoke, jedni za uzimanje kazenih prijava…”

Kaže da je 12 godina na ovom poslu. “Mi smo na začelju s plaćama, u ministarstvu pravosuđa su plaće najniže već duže vrijeme. Sve je to veliki problem uz ovu inflaciju. Mi više nemamo nikakvog izbora, plaće između 500 i 700 eura su nedostojne čovjeka, a to je možda nečiji ručak.”

“Ova situacija sada stvarno ide prema kaosu i zanbrinajva me zašto se nitko iz Vlade ne obazire na to”, upozorila je Kirigin Bastalić.

N1

Kaže da kad štrajk stane, nitko neće poželjeti biti u njenoj koži. “Prekjučer sam radila 15 sati, imali smo puno okrivljenika koji su se morali ispitati, mi smo iscrpljeni… Kad dođete na dežurstvo, vi ne znate kad ćete kući.”

“U zaostatku smo oko godinu dana. Rade se samo hitne stvari“, dodala je.

“Kome je u interesu da ovo toliko stoji, da se nagomila toliko zaostataka i na kraju ne znam tko će to obaviti”, zaključila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!