FOTO / Na zagrebačkoj špici bivši ministri, Kolinda i Jandroković: “Danas nije lako biti ministar”

Vijesti 23. pro 202314:12 6 komentara
N1

Iako se najveća gužva očekuje na Badnjak, popularna zagrebačka špica i danas je bila popularno odredište za političare. Cvjetnim trgom prošetala je bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ali i bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, oboje bez komentara.

Špicu u blagdanske dane ne propušta ni predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji je za N1 odgovorio hoće li u ovom sastavu HDZ-ova vlada dočekati izbore.

“Danas sam tu, ali sutra neću jer smo domaćini obiteljskom druženju iduća tri dana pa imamo puno posla tako da smo se odlučili danas. Nisam već dugo bio na špici, malo mi nedostaje susresti prijatelje i poznate ljude. Veselim se ovim danima, to su među najljepšim danima u godini, kazao je za N1 Jandroković.

U idućoj godini HDZ očekuje uspjeh na svim izborima, spremaju se za intenzivno razdoblje u hrvatskoj politici.

“Bit će puno obaveza, imamo troje izbora u jednu godinu, a i lokalni su odmah sredinom 2025. tako da nas očekuje intenzivan stranački rad, a i ono što je najvažnije s obzirom na svijet u kojem živimo, s obzirom na ratove, potencijalnu migrantsku krizu, klimatske promjene, imate toliko izazova koliko ih nije bilo u prošlosti da treba odgovorno voditi državu, brinuti o standardu građana i njihovoj sigurnosti, tako da bit će intenzivno sasvim sigurno”, napominje Jandroković.

N1
N1
N1
N1
N1
N1

Na zagrebačkoj špici pojavili su se danas i neki bivši ministri poput Tomislava Ćorića i Martine Dalić. Gordan Jandroković vjeruje da su se u HDZ-u sada napokon smirili.

“Vjerujem da da. Vjerujem da ćemo u ovoj postavi ući na izbore. Nikad nije bilo lako biti ministar, ali sada su baš vremena, čitao sam baš jedan komentar, kaže da je danas jako teško ući u politiku jer ti se gleda zaista svaki detalj iz karijere, privatnog života i počeli su ljudi vjerojatno koji bi se možda i željeli baviti politikom izbjegavati to jer vide da je u privatnim vodama ili na nekim drugim pozicijama možda komfornije nego u politici”, rekao je Jandroković za N1.

Prije kave s prijateljima, pred novinare je stala bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić. Tržnicu i mesnicu je, kaže, već obavila, a očekuje dobru poslovnu godinu.

“Sigurno očekujem da će iduća godina biti dobra. Ima za to puno razloga. Mislim da cijelo gospodarstvo ulazi u jednom dobrom tempu u novu godinu tako da očekujem dobru poslovnu godinu i svima želim dobru poslovnu godinu”, kazala je Dalić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare