FOTO / Zbog snijega i olujnog vjetra oglašen meteoalarm, A1 kod Sv. Roka zatvoren za sav promet

Vijesti 07. sij 202422:26 0 komentara
Goran Kovacic/PIXSELL

Stigla je najavljena promjena vremena koja je donijela niže temperature, olujni vjetar i snijeg. Za riječku regiju, Kvarner i Velebitski kanal na snazi je crveni meteoalarm zbog jake bure s olujnim udarima, koja bi u noći trebala i i dalje jačati.

Podno Velebita mogu se očekivati i njezini orkanski udari, do 170 kilometara na sat. Duž obale sjevernog Jadrana noćas bi moglo biti i snijega nošenog vjetrom.

U dijelovima zemlje već je počeo padati, a po mokrim kolnicima vozilo se usporeno.

“Izmjenjuje se kiša, ledena kiša, susnježica. Počeo je prije nekoliko minuta padati snijeg u Delnicama. Dežurne ekipe jesu spremne, one su od jutra na terenu, pripremaju se”, javlja HRT iz Gorskog kotara. Ralice su spremne, teren se posipava.

“Kao što ste vidjeli, naše su sve snage na terenu. Što se tiče same dionice, pada snijeg. Tijekom dana je bilo i ledene kiše i mi preventivno djelujemo na kolnike. Što se tiče ostaloga, imamo zabranu prometa za sva vozila, osim za osobna vozila, na ovoj dionici između Delnica i Kikovice, a to je radi olujne bure. Evo, tijekom noći, isto očekujemo se jačanje snijega, ali isto tako i bure. Svakako apeliramo na vozače da obrate pažnju na to”, rekao je Valentin Crljenko, voditelj Tehničke jedinice Delnice, HAC.

HAK: Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoren A1 kod Svetog Roka

Zbog olujnog vjetra za sav su promet zatvorene autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje, te Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene zbog čega se vozi obilazim cestama, izvijestio je u nedjelju navečer Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, te Paški most.

Na autocesti A7 Rijeka istok-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s priključnim vozilom.

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog, državnoj cesti DC99 između čvora i mjesta Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za 1. i 2. skupinu vozila.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna zimska oprema na nizu cesta u Lici.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Na Sljemenu i Platku pao je snijeg.

Snijeg pada mjestimice u unutrašnjosti. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. U priobalju puše jaka i olujna bura. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i na put ne kreću bez zimske opreme.

Platak: Goran Kovacic/PIXSELL
Platak: Goran Kovacic/PIXSELL
Sljeme: Jurica Galoic/PIXSELL
Sljeme: Jurica Galoic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije: Porozina-Brestova, Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska, Ploče-Trpanj, Mišnjak-Stinica; katamaranske linije: Pula-Zadar, Rijeka-Cres-Mali Lošinj, Novalja-Rab-Rijeka, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Ubli-Vela Luka-Hvar -Split, Vis-Split; te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Katamaran na liniji 9603 Split-Bol-Jelsa isploviti će na relaciji Split-Stari Grad bez pristajanja u luke Bol i Jelsa. Polazak iz luke Split je u16,30 sati.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!