Glas: Beroš mora otići, ali problemi u zdravstvu time neće biti riješeni

Vijesti 25. tra 202117:58 1 komentar
Patrik Macek/PIXSELL

Iz Građansko-liberalnog saveza (Glas) poručili su u nedjelju da ministar zdravstva Vili Beroš mora otići s dužnosti zbog afere s platformom cijepise.hr, ali su i upozorili da se time neće riješiti problemi u zdravstvu.

“Ministar zdravstva Beroš, koji besramno dodjeljuje milijunske poslove prijateljima usred užasa u koji je doveo zdravstvo, i još nas uvjerava da ‘službe kažu da je sve u redu’, odbija preuzeti bilo kakvu odgovornost i za kaos koji je proizvela njegova platforma za cijepljenje”, stoji u priopćenju Glasa.

Za Beroševu izjavu po kojoj nije istina da platforma ne funkcionira nego možda ne radi kako bismo htjeli, u Glasu kažu da samo Beroš zna koja je točno razlika.

“O tome kako funkcionira ili ‘ne radi kako bismo htjeli’ svakodnevno svjedoče prijavljeni koje je platforma izbrisala, stariji od 65 i kronični bolesnici koji i dalje čekaju poziv, kao i liječnici opće medicine”, kažu u Glasu.

Zaključuju kako je sasvim jasno da Beroš mora otići nakon svega što je građanima priuštio i upropastio i ono što im doslovno spašava živote.

No, smatraju da se ne treba zavaravati da će time biti riješen ijedan problem i da će zdravstvo profunkcionirati.

“Beroš je ministar zato što ga je na to mjesto postavio Plenković i odgovornost leži prvenstveno na njemu. Sve dok je on premijer i HDZ na vlasti tonut ćemo sve dalje i sve dublje”, tvrde iz Glasa.

Za platformu pak kažu da funkcionira tako dobro da je njezino ime i Vladin slogan “cijepi se” dobilo u javnosti vrlo domišljatu, ali i znakovitu inačicu “koja mijenja samo jedno slovo, ali govori sve što o platformi trebamo znati”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare