Grmoja otkrio koja će mu prva rečenica biti na dan izbora

Vijesti 09. tra 202411:37 0 komentara

Mostov premijerski kandidat Nikola Grmoja u N1 Studiju uživo razgovarao je s našom Milom Moralić o nadolazećim parlamentarnim izborima i dosadašnjem tijeku kampanje.

Danas su počeli teći rokove za europarlamentarne izbore, no Grmoja navodi da mu to trenutno nije u fokusu.

“Apsolutno smo fokusirani na parlamentarne izbore i na situaciju u Hrvatskoj, osobno me ti europski izbori sad ne zanimaju, oni jesu važni, ali ne mislim biti kandidat, ne zanima me Europski parlament, fokusiran sam na Hrvatsku i mislim da ovdje treba sređivati stvari, mislim da je ovo puno važnija borba jer se odlučuje o budućnosti Hrvatske”, istaknuo je Grmoja pa dodao:

“Nakon parlamentarnih izbora ćemo se pozabaviti europskim, ali u ovom trenutku je fokus Hrvatska, kao i uvijek.”

Tko je pod kontrolom energetskih interesa?

Kazao je da su Domovinski pokret, SDP i Možemo razotkrili nula afera te da je Most jedini razotkrivao afere vladajućih. “Poput one plin za cent.”

Penava je govorio da je napad na Vujnovca napad na Vukovar, uspoređuje svetinju s tajkunom, to je jedna od najžalosnijih izjava u hrvatskoj politici, a to se sad nekako zaboravlja i igra se na emocije”, kazao je.

Podsjetio je i na aferu plin za cent. “Nakon afere gdje vam milijardu kuna nestane iz Ine, a pitanje je što se događalo prije, i ništa se nakon toga nije dogodilo i Plenkoviću nitko ne postavlja to pitanje. Imali ste aferu Škugor, najavili ste određene poteze, ništa niste napravili. Plin za cent – što se promijenilo – Barbarić otišao s čela HEP-a i postavljen za savjetnika u HEP-u, to su skandalozne stvari i zato ova Vlada mora otići.”

Kaže da ga zanima tko je sve u hrvatskoj politici pod kontrolom energetskim interesa.

“Banožića se izvlači za potrebe kampanje”

Osvrnuo se i na to što se sada ponovno privlači pažnja na to da je bivši ministar Mario Banožić bez optužnice, nakon što je skrivio prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom.

“Sad se to izvlači za potrebe kampanje, da bi se ocrnilo HDZ, to se koristi sad umjesto da imamo institucije koji će neovisno o tome zvao li se netko Mario Banožić, Andrej Plenković ili Nikola Grmoja reagirati”, rekao je.

Grmoja je podijelio i iskustvo s terena te poručio da se nada visokoj izlaznosti građana na ove izbore.

“Ima i negativnih reakcija, npr. na konferenciji u Osijeku jedan čovjek koji je došao ili je poslan je vrijeđao i napadao, ali većinom su pozitivne reakcije kao nikad dosad. Nadam se da će se ljudi odlučiti za promjene. Nadam se da će prepoznati Most, jedini smo bili na njihovoj strani”, naveo je.

Ponovio je i da Most neće ići s HDZ-om. “17.4. ću izaći pred vas i pred ljude i prva rečenica će biti da s HDZ-om nema nikakvih razgovora, a da ako u ostatku oporbe postoji volja za stvarnim promjenama da me mogu podržati za premijera.”

Naveo je i da je Most sazrio. “2015. nismo imali potrebno iskustvo za teret koji nam je pao na leđa”, priznao je Grmoja, dodajući da Most sada ima iskustvo i da su koherentni, imaju jasan program te da ih se sada ne može razbiti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!