Hajdaš Dončić prelomio: Kandidirat ću se za predsjednika SDP-a!

Vijesti 11. lip 202418:12 2 komentara

Nakon što je predsjednik SDP-a Peđa Grbin objavio da će se unutarstranački izbori SDP-a održati 14. rujna, Siniša Hajdaš Dončić najavio je kandidaturu za predsjednika stranke.

Peđa Grbin osvrnuo se na unutarstranačke izbore u SDP-u: “Proveli smo raspravu, na temelju rasprave stranke, odlučio sam kao predsjednik stranke i to će biti prijedlog koji će ići odboru, da to bude 14. rujna, a ostale detalje vam neću prepričavati sigurno”, kazao je.

Siniša Hajdaš Dončić najavio je kandidaturu za predsjednika stranke: “Zbog velikog broja preferencijalnih glasova i zbog liste koju sam nosio i koja je u Hrvatskoj imala najbolji izborni rezultat, odlučio sam da ću se kandidirati za predsjednika SDP-a. Želim da SDP bude prvi, a ne drugi. Nisam ni s kim razgovarao, ta odluka je prvenstveno moja i moje obitelji. Mogu raditi sa svima, nemam problem ni s kim”, rekao je.

Grbin neće javno podržati nijednog kandidata

Grbin je kazao da neće javno podržati nijednog kandidata niti sudjelovati u bilo čijoj kampanji jer je, ističe, njegova zadaća kao predsjednika osigurati što je moguće bolji, demokratskiji i transparentniji izborni proces. Grbin je jučer objavio da se neće više kandidirati za predsjednika, ali ni za bilo koju drugu stranačku dužnost nego će samo obnašati dužnost saborskog zastupnika.

Hajdaš Dončić za sada je jedini SDP-ovac koji je objavio predsjedničku kandidaturu za petog predsjednika SDP-a, a za njega se nagađa da uživa i potporu aktualnog predsjednika države Zorana Milanovića. Osim njega, mediji nagađaju o mogućim predsjedničkim kandidaturama Tonina Picule, Mirele Ahmetović, Miše Krstičevića, Mišela Jakšića, Biljane Borzan koja je za sada otklonila tu mogućnost, ali se za sada nitko od njih još nije izjasnio da je zainteresiran za ulazak u predsjedničku utrku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare