HAK-ove internetske stranice ponovno su dostupne

Vijesti 10. lip 202322:29 0 komentara
Pexels

Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je u subotu navečer da su njihove mrežne stranice hak.hr ponovno dostupne korisnicima nakon skoro pet dana nedostupnosti uslijed hakerskog napada.

Trenutno je na njima vidljiva velika većina ranijeg sadržaja, uključujući i aktualne prikaze kamera s naših prometnica, trajektnih pristaništa i graničnih prijelaza, istaknuli su iz HAK-a.

Uz mrežne stranice hak.hr, dostupna je i Interaktivna karta HAK-a na map.hak.hr te je u funkciju vraćena većina funkcionalnosti iza HAK-ove besplatne mobilne aplikacije za iOS i Android.

Iz Hrvatskog autokluba također ističu da stručnjaci trenutno rade na uspostavljanju pune funkcionalnosti mrežnih usluga HAK-a na čije su korištenje naviknuti korisnici.

U međuvremenu, informacije o stanju u cestovnom prometu kao dosad tijekom tjedna, i nadalje se nastavljaju pružati vozačima putem javljanja izvjestitelja HAK-a u Drugi program Hrvatskog radija te na svim drugim uobičajenim partnerskim radio postajama – slanjem audio ili tekstualnih izvješća.

Također, HAK će informacije do daljnjeg povremeno objavljivati i na svojoj Facebook stranici i portalu revijahak.hr.

HAK će nastaviti informirati javnost o novostima, a u međuvremenu moli za još malo strpljenja i zahvaljuje se na iskazanoj podršci i razumijevanju.

Hrvatski autoklub je u noći s ponedjeljka na utorak, 6. lipnja, pretrpio hakerski napad na svoje računalne servere koji utječu na rad njihovih mrežnih stranica i odvijanje njihovih online usluga, poput informiranja o stanju u cestovnom prometu. Zbog hakerskoj napada podnijeli su i prijavu policiji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!