HEP o izjavama Vesne Škare Ožbolt na N1 televiziji

Vijesti 11. svi 202112:20 0 komentara
Marin Tironi/PIXSELL

Iz HEP-a su poslali zahtjev za ispravak vezano uz izjave Vesne Škare Ožbolt tijekom gostovanja u emisijama N1 televizije, N1 studio uživo i Pressing.

“Tijekom intervjua emitiranog u emisiji N1 Studio Live, kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba, gospođa Vesna Škare Ožbolt, u nekoliko navrata iznijela je insinuacije kako javna poduzeća financiraju kampanju pojedinih kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba, a na izravno pitanje Vaše novinarke: “Nekoliko puta ste već optužili da neki direktori javnih poduzeća dogovaraju promidžbu za neke od kandidata, tko, koja javna poduzeća, za koje kandidate?”, gospođa Vesna Škare Ožbolt odgovorila je: “Kao na primjer pitajte gospodina Barbarića gdje je sve bio ovih dana i u kojim sve medijima.”

U emisiji N1 televizije, Pressing, kao gost voditelja Ilije Jandrića, kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba, gospođa Vesna Škare Ožbolt, između ostalog, navela je: “Mi financiramo sami svoju kampanju za razliku od Filipovića, Klisovića, Tomaševića… Filipoviću financira kampanju HEP, interesantno je kako se sa plakatima Filipovića pojavljuju i plakati HEP-u, dakle javna poduzeća, već sam rekla da Barbarić hoda okolo po medijima i dogovara propagandnu priču”.

Isto je preneseno i na vašem web portalu N1 u tekstu “Škare Ožbolt: Zanima me samo velika koalicija, ako je ne bude bit ću oporba”.

Navedene izjave gospođe Vesne Škare Ožbolt u potpunosti su neistinite obzirom HEP d.d. ne sudjeluju na bilo koji način u promidbži niti jednog od kandidata na nadolazećim lokalnim izborima.

HEP d.d. kao javno poduzeće, koje posluje preko 30 godina u Republici Hrvatskoj, kao grupa trgovačkih društava koje se primarno bave elektroenergetskim djelatnostima, nije na bilo koji način uključeno u promociju bilo kojeg od pojedinih kandidata na predstojećim lokalnim izborima, stoga, ne podržava niti jednog kandidata, niti sudjeluje u financiranju pojedinih političkih kampanja, što sasvim sigurno nije nepoznato i gospođi Vesni Škare Ožbolt, radi čega navedena izjava predstavlja reputacijsku štetu HEP-u d.d., dovodeći društvo u kontekst sa protupravnim aktivnostima usmjerenim na postizanje prednosti pojedinih kandidata na lokalnim izborima. Budući je HEP d.d. dionik tržišta kapitala i izdatnik obveznica na međunarodnom pržištu te je u tom smislu u posebnom statusu u pogleda praćanje poslovnih i inih aktivnosti stranih i domaćih investitora ovakva iznošenja neistina mogu rezultirati štetom po HEP d.d.

Gospodin Frane Barbarić, predsjednik je Uprave trgovačkog društva Hrvatska Elektroprivreda d.d. te se izjavom emitiranom u emisiji N1 Studio live i Pressing društvo HEP d.d. stavlja u negativan kontekst insinuirajući protupravne aktivnosti i sudjelovanje u financiranju kampanje pojedinih kandidata na predstojećim lokalnim izborima, pri čemu osim iznesene lažne optužbe nije prezentiran niti jedan dokaz ili okolnost koji bi potkrijepili iznesenu optužbu.

Objavom gore navedenih neistinitih navoda povrijeđeno je pravo osobnosti društva HEP d.d. na poslovni ugled, te pravo osobnosti na ime i čast gospodina Frane Barbarića, kao Predsjednika Uprave društva HEP d.d. radi čega se zahtijeva da se ovaj ispravak objavi bez promjena i dopuna na N1 televiziji te na istom ili istovrijednom mjestu kao i demantirane izjave gospođe Vesne Škare Ožbolt”, stoji u zahtjevu za ispravak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!