Ivica Puljak: Zatomit ćemo nesuglasice sa splitskim SDP-om

Vijesti 07. ožu 202414:06 0 komentara

Gradonačelnik Splita i predsjednik stranke Centar Ivica Puljak javio se iz Splita u N1 Studijo uživo kod Igora Bobića gdje je govorio o tome što očekuje od koalicije s SDP-om.

Puljak poručuje kako je veoma optimističan po pitanju koalicije od 10 stranaka koje je okupio SDP.

“Na tom sastanku je energija i atmosfera bila vrlo konstruktivna. Siguran sam da ćemo oformiti vrlo snažnu protutežu HDZ-u. Siguran sam da ćemo dati ljudima novu šansu i nadu.”

Puljak je objasnio kako će ta koalicija izgledati.

“Ono što smo mi razgovarali je da to bude koalicija sa svim strankama, praktički u cijeloj državi. Da to bude jedna snažna koalicija koja pokazuje da imamo snagu poraziti HDZ i uvesti reda i pružiti Hrvatskoj šansu da postane moderna zemlja.”

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin je već rekao da to ipak neće biti slučaj u Istri, a to je potvrdio i šef IDS-a.

“Neki izuzeci su mogući. Možda se ponegdje procijeni da ćemo tako postići bolji rezultat. Iz moje perspektive je uvijek važna sinergija i povezivanje, ali moguća su i odstupanja od toga, ali mislim da toga neće biti puno”, tvrdi Puljak.

Nesuglasice sa splitskim SDP-om

Predsjednik splitskog SDP-a Davor Matijević u srijedu je poručio kako smatra da je koalicija SDP-a sa strankom Centar pogrešan smjer i dodao da se nada da toga ipak neće biti. “To je interna stvar SDP-a. To će se riješiti u trenutku”, kratko je komentirao Puljak.

“Određene nesuglasice koje imamo, ne samo mi, nego svi ostali koji ih imaju, a uvijek ih ima među ljudima, smo zatomili i zatomljavat ćemo ih u budućnosti kako bismo postigli ovaj veći cilj koji imamo, a to je smjena HDZ-a i uvođenje reda u Hrvatsku i svi koji to žele su dobrodošli”, dodaje.

Osim borbe protiv korupcije, Puljak još ne otkriva ostatak programa, kaže, ima vremena.

“Kad razgovarate s partnerima, treba neko vrijeme da se svi razgovori završe i da onda vrlo snažno krenemo u kampanju. Za kampanju još ima vremena, nije još službeno počela.”

“Svi ćemo zajedno pobijediti Plenkovića”

Na pitanje može li Grbin pobijediti Andreja Plenkovića, Puljak kaže da će ga oni svi zajedno pobijediti.

“Mi ćemo svi zajedno pobijediti HDZ i Andreja Plenkovića. Mislim da svi zajedno možemo mijenjati Hrvatsku, nikad se ne radi o jednoj osobi, pojedincu.”

Nije isključena ni suradnja s Mostom, tvrdi Puljak.

“Ja sam uvijek govorio da smo mi s Mostom dobro surađivali. Ukoliko budemo trebali u budućnosti mi ćemo svi zajedno pronaći one ciljeve i zajedničke interese koji nas povezuju, a vjerujem da je budućnost Hrvatske svima nama u interesu.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!