Želite izbjeći gužve na putovanju? Iz HAK-a savjetuju kad da krenete na put

Vijesti 22. lip 202418:53 0 komentara
Emica Elvedji/PIXSELL

Irvin Filipović iz HAK-a u Dnevniku N1 televizije razgovarao je s našim Igorom Bobićem o današnjim gužvama na hrvatskim cestama te o tome što možemo očekivati u ostalim ljetnim mjesecima.

“U poslijepodnevnim satima još je pojačaniji promet u smjeru mora, a slabiji prema unutrašnjosti, a većih gužvih nema”, započeo je Filipović.

Navodi da je ovo bila jedna očekivana subota kada je riječ o ovim gužvama.

“Sljedećih nekoliko mjeseci će subote biti ovakve, ovo je jedan školski primjer ljetnih subota. Zaključak za domaće putnike jest da treba, ako je moguće, ovakav dan izbjegavati za putovanje – subotom do podneva u smjeru mora, a u poslijepodnevnim satima u smjeru unutrušnjasti”, savjetuje Filipović.

N1

Otkrio je i kakva je prometna prognoza za kraj vikenda. “U nedjelju u poslijepodnevnim satima očekujemo jačanje prometa na svim glavnim cestovnim pravcima u smjeru unutrašnjosti, to će se osjetiti i na Krčkom mostu, pa je savjet da se iza 15 sati izbjegava putovanje.”

Filipović navodi da se očekuje gust promet i na graničnim prijelazima s BiH. Za one koji u nastavku ljeta planiraju putovati, otkrio je koje je najbolje vrijeme za to.

“Savjet za ljeto jest putovati u ranijim jutarnjim i kasnim poslijepodnevnim večernjim satima ako smo odmorni”, rekao je Filipović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!