Iz Hrvatskih cesta objasnili kako će spriječiti gužve na stonskoj obilaznici

Vijesti 21. tra 202310:24 0 komentara
Grgo Jelavic/PIXSELL

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić radio je na projektima Pelješkog mosta i stonske obilaznice. Gostujući u Novom danu govorio je o ovim, ali i o dolazećim projektima.

“Kao i svi koji su na svoj način imali priliku sudjelovati u realizaciji povezivanja razdvojenih djelova hrvatskog teritorija, prvi osjećaj je ponos da smo uspjeli u relativno prihvatljivim rokovima uz sve izazove završiti taj projekt na odličan način”, kaže Škorić o izgradnji Pelješkog mosta.

Najavljuje da će pristupna cesta za Pelješki most u promet od svibnja: “Neće biti nikakvih ograničenja za promet pelješkom cestom. Od 15. svibnja će biti otvorena za sve vrste prometa”. Kaže da se gužve ne bi trebale stvarati zahvaljujući sustavu nadgledanja i signalizacije prometa: “Cesta ima dva prometna traka i dinamičku signalizaciju prometa. Njome upravljamo iz centra u Zaradežu. Sagledavajući situaciju ćemo upravljati prometom pa neće biti nikakvih problema”.

Nadolazeći projekti

Škorić je najavio projekte na kojima Hrvatske ceste aktivno rade: “Imamo jako puno projekata. Započeli smo izgradnju omiške obilaznice i ceste od Splita prema Omišu. Projekti u splitskoj aglomeraciji su najzahtjevniji financijski i tehnički”.

“Izgradnjom nove prometnice koja je vrijedna na razini izgradnje Pelješkog mosta, odnosno cestovnog povezivanja južne Dalmacije, dio obale od Splita do Omiša značajno ćemo rasteretiti gužvi. Ta će cesta u budućnosti postati turistička cesta, a sav će se promet izmijestiti na novu oblaznicu koja će se protezati zaleđem, od Solina prema Omišu”.

Kad je riječ o državnoj cesti za Rijeku D403, u jesen će cesta biti otvorena za promet. Njome će se povezati luka Rijeka s riječkom obilaznicom.

Neki od preostalih projekata su srijemska transverzala, podravski ipsilon i spajanje na most u Staroj Gradiškoj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!