Jako nevrijeme s tučom pogodilo dio Dalmacije, a još gore vrijeme tek se očekuje

Vijesti 02. tra 202318:19 0 komentara
Dalmacija danas

Promjenjivo je tijekom nedjelje na Jadranu, no vladaju velike razlike od sjevera prema Jugu. Dok na sjeveru Dalmacije ima najviše sunca, južnije od linije Hvar - Brač - Omiš prevladava oblačno, povremeno uz kišu, pljuskove i grmljavinu.

Između 11 i 14 sati olujni oblak razvio se u zaleđu Rogoznice i Marine. Kako javlja Dalmacija danas, neka područja uslijed grmljavinskog nevremena pogodila je jaka tuča, a mjestimice je debljina leda bila oko 10 centimetara. Prema prvim informacijama, nastala je značajna šteta na nekim poljoprivrednim kulturama.

Oko 13:30 jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je i Gustirnu i Poljica kod Marine.

Područja s pljuskovima i tučom imaju znatno nižu temperaturu zraka od onih koja su sunčana. Primjerice, dok Primošten mjeri 11°C i Ljubitovica 9°C, Šibenik i Čiovo su na čak 20°C.

Prema podacima mreže Pljusak.com, u Veloj Luci je palo 18 litara kiše po kvadratnom metru, U Šestanovcu 10, Potomju na Pelješcu 8 i tako dalje.

Iako će današnje oborine većinom završiti već do noći, problemi s vremenom tek slijede. Naime, u ponedjeljak će na cijelom Jadranu puhati jaka bura koja će u drugom dijelu dana imati olujne udare. DHMZ je za velik dio obale, uključujući Dalmaciju izdao crveni, najviši stupanj upozorenja na opasne meteorološke pojave i to zbog bure. Dok se u dijelovima Dalmacije očekuju udari do 150 km/h, podno Velebita najjači udari mogu dosezati 180 km/h!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!