Kakav manevar! USKOK tvrdi da Kovačević traži da se iz optužnice izbace nepostojeći dokazi

Crna kronika 27. ožu 202411:54 0 komentara
Marko Lukunic/PIXSELL

Odluka u ovom predmetu bit će donijeta sutra, no predstavnici tužiteljstva uvjereni su da je proces mogao biti odmah nastavljen.

Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu sutra bi trebalo objaviti odluku o zahtjevu obrane Dragana Kovačevića da se iz drugog sudskog spisa u aferi JANAF u kojem se spominju odijela za visokopozicionirane ljude, izdvoje nezakoniti dokazi.

Odugovlačenje procesa

Taj je prijedlog Kovačevićeva obrana poslala pismeno na sud, dok se danas nisu pojavili ni on ni njegovi odvjetnici kako bi taj svoj zahtjev obrazložili.

Zamjenik ravnateljice USKOK-a Krešimir Ostrogonac nakon ročišta je izjavio je da je to neobičan potez tim više što, prema njegovim riječima, Kovačević traži izdvajanje nezakonitih dokaza koji uopće nisu predloženi uz optužnicu.

“Ti se dokazi nalaze u drugom Kovačevićevom predmetu, ali u ovom ih nismo priložili”, pojasnio je Ostrogonac. Inače, USKOK drži da je riječ o manevru kojim se želi otegnuti ovaj proces pa je zato tražio od suda da odbije Kovačevićev zahtjev i odmah nastavi s postupkom.

Hoće li Turudić biti svjedok?

Obrana Kreše Peteka, koji je optužen da je Kovačeviću davao mito za poslove s JANAF-om, te plaćao njemu i njegovim prijateljima, među kojima je i novoizabrani glavno državni odvjetnik Ivan Turudić, raznu odjeću, također tvrdi da je optužnica neosnovana.

U odgovoru na optužnicu naveli su kako uopće nema dokaza o tome što se Peteku stavlja na teret.

Hoće li zbog optužbi da je dobio odijelo od Kovačevića i Turudić biti pozvan na sud kao svjedok pitanje je koje se također ovdje postavlja. Iz USKOK-a o tome za sada ne žele nagađati već poručuju da najprije treba pričekati da optužnica bude potvrđena i da suđenje započne.

Sam Turudić od početka negira da mu je Kovačević kupovao odijela, a to su negirali i ostali za koje USKOK tvrdi da su dobili odjeću preko Kovačevića i Peteka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!