Klarić: Ovo je pravi razlog zašto je Plenković postavio Paladinu za ministra

Vijesti 10. tra 202209:30 > 15:26 2 komentara
N1

Jasmin Klarić iz Telegrama i Marko Špoljar iz Jutarnjeg lista gostovali su u Točki na tjedan i komentirali aktualne političke teme.

Naša Mila Moralić svoje je goste u studiju upitala zašto je premijer Andrej Plenković postavio Ivana Paladinu za ministra graditeljstva.

“To je pitanje za milijun dolara, ili bolje reći za 67 milijuna kuna koliko ministar traži odštete od vlasnika projekta Kupari u kojem je on suvlasnik. Pravi je odgovor na pitanje zašto je Plenković postavio Paladinu – zato što nije imao nikog drugog. Vidi se s rekonstrukcijom koja kasni da nitko ne želi ući u Vladu, isteklo je vrijeme za ozbiljnu reformu, prošle su dvije godine, ništa nije napravljeno, i dalje je jedina reforma promjena rasporeda državnih blagdana i pokušaj zabrane rada nedjeljom trgovina, koje je ukinuo Ustavni sud”, rekao je Klarić.

VEZANE VIJESTI

“Očito nitko ne želi ući i potrošiti svoje ime u dvije godine Vlade koja nije napravila ništa. I to je razlog zašto je sužen taj kadrovski bazen”, rekao je Klarić.

Plenković ne može izaći na mir sam sa sobom, smatra Špoljar.

“Takvog čovjeka s takvom biografijom nije mi jasno da uopće promišljaš kao kandidata za ministra graditeljstva i obnove nakon potresa”, rekao je Špoljar, dodavši da bi on, da je mandatar, na takvo mjesto promišljao nekoga tko ima ogromno iskustvo u javnoj upravi, što Paladina nema.

Osim toga, Paladina nije niti član HDZ-a.

“Prvi put se dogodilo da HDZ-ovci ne hrle u Vladu, ne žure u Banske dvore prvi ući na razgovor s Plenkovićem, ne gura se nitko. Ali odluka predsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a da tog i takvog Paladinu uopće razmatra i predloži za ministra je potpuno nerazumna i nikada mi neće biti jasna”, rekao je Špoljar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare