Komunikacijska stručnjakinja o novom sazivu Sabora: “Šteta što se Most doveo u ovu situaciju…”

Vijesti 18. svi 202411:09 0 komentara

Komunikacijska stručnjakinja Liljana Buhač bila je gošća Novog dana. S našom Sandrom Križanec je razgovarala o komunikacijskim vještinama hrvatskih političara.

Naglasila je kako za parlamentarne izbore uopće nismo imali kampanju te su političari teme koje nisu vezane uz samu kampanju “vješto stavljali u prvi plan.”

“Programe nisu naveli ni HDZ, ni SDP ni Možemo. Nije se znalo što buduća vlast nudi meni kao građaninu, a građani su se onda opredijelili prema onome što je poznato”, dodala je.

U četvrtak je konstituiran novi saziv Hrvatskog sabora, a u petak su zastupnici raspravljali o sastavu i programu nove Vlade. Oba prva dana rada novog saziva obilježile se oštre riječi, ratoboran ton i jedna skandalozna izjava.

Stručnjakinja je komentirala tko je ostao vjerodostojan u nastupima te ocijenila ponašanje novih zastupnika: “Šteta je što je sebe Most doveo u ovu situaciju. Da sam oni, ušla bih u Vladu i nametala svoje stavove, a oni su se oponirali i dobili jedan minus, iako dosta uvjerljivo komuniciraju određene stvari.”

Najjasniji iz SDP-a je, kaže Buhač, Željko Jovanović, a i za Sinišu Hajdaša Dončića kaže kako “jasno govori.”

“Od novih nitko nije bio aktivan. Oni su bili aktivni slušači, bili su napadnuti i što je najinteresantnije, nisu znali obraniti svoj integritet. Bavili su se diplomama, a Sabor nije mjesto da se te stvari rade. Da sam oporba, udarala bih na program i realizaciju programa. Tu se dobivaju izbori”, ističe Buhač.

Komentirala je i način komunikacije određenih političara: “Jandroković je odmjeren i racionalan. Ima svojih ispada, ali to je reakcija na pojedine saborske zastupnike. Zna upravljati samim Saborom.”

Za predsjednika Zorana Milanovića kaže da je prešao ovlasti koje ima kao predsjednik te da je napravio ogromnu štetu SDP-u. Zbog toga će, smatra stručnjakinja, imati problem i u predsjedničkim izborima.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!