Krenuo covid-bus, građane cijepe pred kućnim pragom: “U izazovnoj smo situaciji”

Vijesti 14. lip 202107:01 > 11:33 1 komentar
N1

Cijepljenje covid-busom počelo je danas na području Virovitičko-podravske županije, a ministar zdravstva Vili Beroš i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak bili su na promociji novog načina cijepljenja ujutro u mjestima Stari Gradac i Otrovanec. 

Novi načina cijepljenja putem covid-busa u Virovitičko-podravskoj županiji provodit će se od 14. do 18 lipnja.

Danas se cijepljenje provodi u šest mjesta te županije: Stari Gradac, Otrovanec, Velika Črešnjevica, Turnašica, Špišić Bukovica i Bušetina. Covid-busevi će po unaprijed dogovorenom redu, obilaziti područja županija i boraviti određeno vrijeme u manjim mjestima, od kojih neka nemaju nikakve zdravstvene ustanove na svom području.

Beroš: U izazovnoj smo situaciji, cijepimo se!

“Cijepljenje nas štiti od teških oblika bolesti, učinimo što je najbolje za nas – cijepimo se. Moramo se cijepiti i čuvati zdravlje naših građana, a to možemo učiniti svi zajedno, čemu svjedoči i ova ideja s kojom smo krenuli danas. U izazovnoj smo situaciji, dolazi turistička sezona. u svijetu ima novih sojeva. Želimo odaslati poruku sigurnosti svima pa i našim gostima”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš uoči kretanja covid-autobusa.

Beroš je rekao da Virovitičko-podravska županija od početka promovira inovativne načine cijepljenje. “Njihov drive-in prvi je zaživio, a sad imamo i autobus za cijepljenje”, rekao je Beroš, ponovivši da je cijepljenje važno u suzbijanju epidemije

Interes za cijepljenje je nešto pao i treba tražiti ovakve inovativne načine, rekao je šef HZJZ-a Capak.

N1

“Idemo prema zajednici, ovaj autobus je prvi dokaz, učinit će cijepljenje dostupnijim onima koji su se možda dvoumili da li putovati do punkta za cijepljenje”, rekao je.

Naš plan je bio da do kraja lipnja procijepimo 55 posto stanovništva, sad smo u prosjeku procijepili 42 posto. Još uvijek nam nedostaje taj dio, oko 400.000 ljudi bismo trebali cijepiti prvom dozom u dva tjedna, rekao je Capak, dodavši da kroz inovativne načine pokušavaju objasniti ljudima da se trebaju cijepiti.

Pozivamo sve županijske zavode, župane, županijske stožere da dođu što bliže ljudima, kako bi oni kojima je problem doći do centra za cijepljenje mogli dobiti svoju dozu, dodao je Capak.

Beroš je rekao da će se cijepljenje građana nastaviti i najesen.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare