Lalić: Kako da Rusi ne budu kukavice kada im je usađen podanički mentalitet?

Vijesti 03. ožu 202209:17 > 09:47 5 komentara
N1

Gost Novog dana bio je sociolog i profesor s Fakulteta političkih znanosti Dražen Lalić. Komentirao je rusku agresiju na Ukrajinu.

“Volio bih da je dobar dan, ali nije s obzirom na vijesti. Teško je to slušati i gledati…”, rekao je na početku.

VEZANE VIJESTI

Dodao je i kako moderni ratovi imaju puno loših obilježja, ali da postoji jedno dobro, a to je da oni traju kratko jer su golem trošak resursa.

“Svi ti ratovi, koji su bili, su završili i završit će, samo je pitanje pod koju cijenu. Već je sad jasno da će građani Ukrajine platiti najveću cijenu. Mislim da su mnogi političari i građani sada pogledali stvarnost očima istine. Ljudi gledaju, a ne vide, ali mislim da su mnogi lideri progledali i vidjeli o čemu se radi kada je riječ o Rusiji”, kaže.

Rekao je i kako je Zapad trebao reagirati puno ranije, a da su sankcije Rusiji trebale biti uvedene onog trena kada je Navaljni otrovan, odnosno kada je počeo “montirani proces” protiv njega.

Rekao je i kako vjeruje da se ovdje radi o jednoj taktici nasilnika, koji prijeti i pod svaku cijenu želi zadžati vlast i ostvariti svoje ciljeve. Osvrnuo se i na Ruse i njihov odgovor na agresiju na Ukrajinu:

“Navaljni je uputio dvije poruke iz zatvora, prva je da zapad mora ekonomski udariti Putina i oligarhe, oni gube milijarde dolara, ne mogu više ploviti svojim jahtama, to ih najviše boli. Druga poruka je građanima Rusije da ne budu kukavice. Ali kako da ne budu kukavice kada im je usađen taj podanički mentalitet?”, pita se Lalić.

Cijeli razgovor uskoro pogledajte u videu.

Tijek događaja pratite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare