“Meloni daje garancije da će Italija ostati na europsko-atlantskom putu”

Svijet 26. ruj 202211:09
Izvor: N1

Hrvatski veleposlanik u Italiji Jasen Mesić za N1 studio uživo komentirao je pobjedu desnice na izborima u Italiji.

“Koalicija desnice osvojila je najveći broj glasova, te će imati najveći broj mjesta u senatu. U posljednje vrijeme prvaci stranaka desnog centra ublažili su svoju suverenističku politiku. Održan je i niz konzultacija s veleposlanicima zemalja EU, gdje su pokušali ponuditi garancije da ostaju na pravcu europskih vrijednosti te da zadržavaju poziciju pomoći Ukrajini”, rekao je.

VEZANE VIJESTI

Kaže kako desnica daje garancije da će Italija ostati na europsko-atlantskom putu. “Činjenica je da je Italija imala niz vlada gdje su se koalicije mijenjale. Stranke desnog centra već su bile dio koalicije u prošlom sastavu. Jedini koji nisu bili u većini bili su Braća Italije. Treba pričekati prve konkretne poteze nove vlade. Vrlo važnu ulogu ovdje će igrati predsjednik. On će biti određena vrsta korektiva, ako to bude potrebno, naročito u međunarodnim odnosima. Postojalo je više slučajeva kada je predsjednik Mattarella zauzeo čvrsti stav”, rekao je.

“Očekujem da će odnosi Hrvatske i Italije nastaviti ići u dobrom smjeru. Od Italije imamo podršku za ulazak u Schengen i eurozonu, a suradnja u nizu ministarstava ide jako dobro. Namjeravamo nastaviti u tom smislu”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar