Ministar Banožić: Nije bitan moj popravni ni engleski već pomoć Ukrajini

Vijesti 30. ožu 202316:53 2 komentara
Luka Stanzl/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić izjavio je u četvrtak nakon sjednice Vlade da nije bitan njegov engleski jezik, na kojem je govorio na konferenciji za novinare u Ukrajini, jer je sadržaj govora bio jasan, a to je pomoć Ukrajini.

Banožić, koji je u srijedu posjetio Odesu gdje se sastao s ukrajinskim kolegom Oleksijem Reznikovim, novinarima je poručio kako je sadržaj govora o pomoći Ukrajini važniji od njegova baratanja engleskim jezikom, čime se, kako je ocijenila javnost, nije baš proslavio.

Na novinarsko pitanje je li u srednjoj školi bio na popravnom roku iz engleskog odgovorio je kako nije bitno iz kojeg je predmeta bio na popravnom, jer to je bilo prije više od 30 godina, dodavši kako je već iskomunicirao tu temu.

Ustvrdio je da Hrvatska jasno razumije ono što Ukrajina prolazi i pruža joj podršku jer “znamo i cijenimo kako je nama bilo kad smo imali saveznike i partnere”.

Hrvatska vojska, naglasio je ministar, doživljava proces modernizacije, a uvjeren je da bi materijalni resurs bili u puno boljem stanju da su “neki koji ga najviše napadaju” bili vrjedniji u svome mandatu.

Odgovorio kako pritom da misli na predsjednika Republike Zorana Milanovića, za kojeg je rekao da svako malo na konferenciji za novinare postavlja slična pitanja.

“Onda se dogodi trenutak kad imate tremu, bilo je prirodno s obzirom na broj novinara i pitanja, i izvadite početak izjave na kojoj može zadrhtati glas, progurati slovo, to je sve uredu, ali ne znači da možete podupirati temu Milanovića na takav način”, kazao je.

Naglasio je da su svi ukrajinski mediji prenijeli snažnu podršku Hrvatske, a osobito cijene žrtvu koju smo podnijeli u Domovinskom ratu.

Komentirajući izjavu Milanovića da bi netko iz Vlade trebao odgovarati jer je vještačenje u slučaju Agrokor nakon šest godina proglašeno nezakonitim, Banožić je rekao da Vlada nije odgovorna, a Milanović ne može prihvatiti pozitivne rezultate.

“Pogledajte 2017. tko je pokrenuo tužbu protiv Todorića, to je bio njegov politički partner Božo Petrov, a ne Vlada”, kazao je.

Za konkretno vještačenje rekao je kako nije upoznat s rezultatima, već je to pitanje za DORH za kojega je uvjeren da neće odustati i da ima sve alate za vođenje

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

postupka.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare