Ministar se oglasio o slučaju dječaka kojeg su ozlijedili na školskom igralištu

Vijesti 09. svi 202214:05
Izvor: Pixabay/Ilustracija

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs najavio je u ponedjeljak da će inspekcija istražiti slučaj vršnjačkog nasilja u u karlovačkoj Osnovnoj školi Grabrik, zbog kojeg je učenik završio s ozljedama glave u karlovačkoj Općoj bolnici, odakle je u međuvremenu pušten.

Fuchs je rekao novinarima da su u tijeku policijski izvidi, a nakon što izvidi završe, inspekcija će otići u školu. “Imamo timove koji će, ako je potrebno, pružiti odgovarajuću psihološku pomoć, a naše su službe u pripravnosti cijelo vrijeme“, kazao je.

Također postoje procedura i mjere za utvrđivanje odgovornosti na svim razinama gdje je to potrebno i to će se napraviti, poručio je Fuchs u vezi sumnji da je škola pokušala zatajiti nemili događaj.

vezane vijesti

Karlovačka Policijska uprava potvrdila je da istražuje što se dogodilo u karlovačkoj Osnovnoj školi Grabrik u četvrtak, 5. svibnja.

Glasnogovornica policije Andreja Lenard rekla je Hini kako imaju „saznanja od roditelja i odgojno-obrazovne ustanove da je na igralištu u sklopu te ustanove ozlijeđeno dijete“.

„Policija provodi kriminalističko istraživanje sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja, a sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku i Zakona o sudovima za mladež koje se odnose na tajnost izvida, posebice kada su u pitanju maloljetne osobe, u ovom trenutku ne možemo iznositi više pojedinosti“, rekla je Lenard.

Ravnateljica škole Darija Begedin izjavila je Hini da ozlijeđeni učenik više nije u bolnici, a njegova majka rekla joj je kako se osjeća dobro.

Stariji učenik bacio mlađeg na glavu na tlo

Na pitanje je li točno da je učenik zadobio potres mozga, Begedin je odgovorila kako nema službena saznanja o događaju i posljedicama, a dok policijska istraga ne bude gotova ne želi o tome govoriti.

Ustvrdila je kako je škola zbog tog događaja pod medijskim pritiskom, a ona samo želi “da se sve ovo što prije smiri“.

Po neslužbenim informacijama, jedan je stariji učenik na školskom igralištu uhvatio mlađeg i lakšeg učenika za noge i bacio ga na glavu na tlo, zbog čega je dječak dobio potres mozga.

Incident je dospio u medije nakon što su roditelji ozlijeđenog učenika optužili školu da njima i liječnicima nije dala sve informacije o tom slučaju.

Tvrde da je sukobu na igralištu svjedočilo desetak drugih učenika, a razrednica stradalog 12-godišnjaka nije im željela reći što se stvarno dogodilo već da je došlo do „nezgode na igralištu“ i da je dječak sam pao na tlo.

Nakon što su od drugih roditelja saznali istinu, dječakovi roditelji otišli su do ravnateljice koja im je navodno rekla kako nije riječ o vršnjačkom nasilju već o izoliranom sukobu koji je završio nesretnim slučajem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar