Možemovci cijelu noć proveli na Markovu trgu: “Svježi smo kao rosa”

Vijesti 07. velj 202406:41 7 komentara
Facebook / Sandra Benčić

Zastupnici Možemo cijelu noć proveli su na Markovu trgu. Prosvjed su počeli jučer oko 11 sati i najavili da će tamo biti sljedeća 22 sata.

“Poslušna većina će vjerojatno izglasati Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika. Čuli smo građane, poruke… Kako su nam ukrali institucije, ukrali su nam i Markov trg gdje se više ne možemo mirno okupljati. Zato vas pozivamo, sljedeća 22 sata za vas ćemo stajati ovdje na Markovom trgu i pružati otpor, za svakog od vas kojima se zgadila situacija s vladom i pravosuđem. Stajat ćemo ovdje cijeli dan i cijelu noć, mi iz Možemo i svi koji smijemo“, rekla je Sandra Benčić.

Plenković je jučer nakon sastanka s koalicijskim partnerima poslao i poruku DORH-u, poručujući im da se drže svojih ovlasti i nadležnosti, a da se ne petljaju u nadležnost Vlade.

“Bila je to jako direktna prijetnja DORH-u. Prijeti se nama Turudićem, prijeti se zaposlenicima DORH-a Turudićem, a njegova politika ‘ubij glasnika’ govori sve o njemu – nije mu bitna istina ni suština nego njegov imidž i zato su krivi oni koji govore o korupcijskim aferima, a ne oni koji ih čine”, rekla je Benčić u Dnevniku N1 televizije.

Sliku s prosvjeda Benčić je objavila oko 3:30 sati ujutro.

“Pola 4…svježi ko rosa!”, napisala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare