Novi dan: Veliki intervju s potpredsjednikom EK-a Valdisom Dombrovskisom

Vijesti 23. sij 202315:40 0 komentara
N1

Hrvatska vlada snažno naglašava važnost državnih intervencija kao odgovor na krize. Donosi li to više štete od kratkoročne koristi?

Na to i mnoga druga pitanja u Novom danu u utorak odgovore će dati izvršni potpredsjednik Europske komisije za gospodarstvo u interesu građana Valdis Dombrovskis.

U razgovoru s Tihomirom Ladišićem u utorak ujutro u Novom danu Dombrovskis komentira mogu li se efikasno voditi monetarne politike Europske središnje banke ako se inflacije razlikuju, kako Europska komisija gleda na procjenu Eurostata koji Hrvatsku smješta na dno po prosjeku plaća i na vrh po porezima, te ako je uvođenje eura bilo tehnički uspješno, zašto je izazvalo nepošteni rast cijena.

Potpredsjednik Europske komisije Valdis Dombrovskis u Hrvatskoj boravi povodom konferencije Vlade i HNB-a “Hrvatska – 20. članica euro područja” koja se održava u utorak. U ponedjeljak se u Hrvatskoj narodnoj banci (HNB) sastao s guvernerom Borisom Vujčićem, a prije toga održao je bilateralni sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom financija Markom Primorcem.

Iskoristio je priliku čestitati građanima i vlastima na postignućima ulaska u eurozonu i schengenski prostor. Također je rekao da je proces uvođenja eura bio dobro pripremljen te da je u svim segmentima prošao glatko.

Novi dan u utorak pratite UŽIVO od 8 sati na N1 televiziji ili na ovom linku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!