Orešković: Andrej Plenković eutanazirao je institucije, a pokušava eutanazirati i medije

Dalija Orešković, saborska zastupnica, bila je gošća u Newsroomu kod našeg Domagoja Novokmeta u kojem je komentirala aktualna politička pitanja. Pročitaj više

Podsjetimo Frane Barbarić zbog bespravne gradnje na Hvaru napustio je mjesto šefa Hrvatske elektroprivrede (HEP), a Dalija Orešković prokomentirala je reakciju predsjednika Vlade, Andreja Plenkovića.

“Tipičan Andrej Plenković u svojoj maniri diktatora. Činjenica je da je Andrej Plenković eutanazirao institucije, činjenica je da pokušava eutanazirati medije, vidimo kakav odnos ima prema građanima, biračima i prosvjednicima. Andreju Plenkoviću odgovara samo ona slika koja se može vidjeti u pojedinim medijima koji Martinu Dalić proglašavaju gospodarstvenicom godine, a uspjehe Vlade Andreja Plenkovića i njega samog događajem godine”, kazala je Orešković.

“Način na koji se Plenković ponaša u aferi s plinom pokazuje da i on ima prste u svemu tome, to je razlog zašto se plinska afera treba skinuti s medijskih i javnih radara. Plenković želi postići da Frane Barbarić ne progovori”, dodala je.

N1

Orešković je rekla da kada bi Hrvatska imala ažurna tijela kaznenog progona pa kada bi Barbarića pozvali na razgovor da bi se vrlo brzo predomislio na “istražnoj stolici” i možda rekao informacije o kojima ima saznanja.

“Problem je naših institucija koje je Andrej Plenković toliko oslabio da se s ovakvim pitanjima ne mogu i ne stignu baviti”, istaknula je zastupnica.

“Pavo Vujnovac je u plinskim transakcijama jako dobro prošao na štetu HEP-a”, dodala je.

Zastupnica se osvrnula i na aferu na Geodetskom fakultetu te ministricu kulture i medija, Ninu Obuljen Koržinek.

“Kada svi ti glasovi i vijesti o vrlo ozbiljnoj razini korupcije u Republici Hrvatskoj dođu do europskih institucija onda se Andreju Plenkoviću ruši ona slika koju godinama o sebi diljem Europe uspješno gradi. Uvjerena sam da bi samo jedna od tih afera, da se pravovremeno riješi, mogla koštati Plenkovića parlamentarnih izbora”, objasnila je Orešković.

Komentirala je i nadolazeće parlamentarne izbore.

“HDZ želi zadržati vlast pod svaku cijenu, a svjestan je da ima slab koalicijski potencijal. HDZ ima obavezu, naviku i povijest pokušaja izgradnje sebi novog trojanskog koalicijskog konja. Tko su trojanski konji na sljedećim parlamentarnim izborima prepuštam da birači zaključe sami”, rekla je Orešković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.