Orešković nakon odluke Ustavnog suda: “Ovo je rub provalije. Nema uzmicanja!”

Vijesti 19. tra 202414:57 0 komentara
Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je u petak da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

Nakon objave ove odluke Ustavnog suda oglasilo se niz hrvatskih političara i političarki koji su ovaj potez osudile, a javila se i Dalija Orešković.

“Može li Ustavni sud ići kontra Ustava i izborne volje građana? Može, ali samo ako mu dopustimo. Ovaj čin je dokaz da je i Ustavni sud jedna u nizu otetih institucija, instrumentaliziranih za dnevnopolitičke potrebe HDZ-a.

Andrej Plenković i HDZ mogu do većine za sastavljanje vlasti samo kupovinom i zlupoporabom institucija koje imaju pod svojom kontrolom.

Ovo je crta razgraničenja. Svako svrstavanje na njihovu stranu, čin je protiv pravnog poretka i interesa Republike Hrvatske.

Ovo je taj rub provalije na koji čitavo vrijeme upozoravam. Nema uzmicanja. Nema popuštanja. Pozivam sve građane da stanu u obranu vlastite države od političkih nasrtaja koruptivne bande, a sve dojučerašnje “oporbene” zastupnike i grupacije da se što prije izjasne. Formiranje ne-HDZ-ove vlasti ovog trena je prioritet nad svim drugim pitanjima, ili nas više kao države nema”, poručila je Orešković.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo na OVOM LINKU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!