Žestoke reakcije nakon upozorenja Ustavnog suda Milanoviću: “Ovaj je potpuno poludio! Prestanite uništavati institucije”

Vijesti 19. tra 202407:33 > 22:18 6 komentara

Paralelno s postizbornim nastojanima HDZ-a i SDP-a da skupe 76 mandata potrebnih za većinu, Ustavni je sud održao izvanrednu sjednicu nakon koje je Zoran Milanović upozoren da - ne može biti mandatar.

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović je na press konferenciji upitan što ako Milanović da ostavku.

“Svatko je dužan držati se Ustava i zakona. Ustav je iznad svih. Predsjednik je pravodobno upozoren da može sudjelovati u kampanji, ali da mora podnijeti ostavku. Sad je gotovo. On više ne može biti mandatar”, rekao je Šeparović.

Predsjednik Republike Zoran Milanović održao je na Pantovčaku konferenciju za medije i dotaknuo se ove teme.

“Želio bih umiriti građane koji su ljuti, a puno ih je. Neka to zadrže u sebi. Ono što su danas čuli od Ustavnog suda je ono što može reći, ali ne može napraviti ništa. Izbori su završili, voljom građana, i ta volja će presuditi kod formiranja buduće vlasti. Nitko drugi, sigurno ne suci Ustavnog suda. Prije mjesec dana su mogli prijetiti i to su radili pa sam se toga pridržavao i ja. Mogu govoriti što hoće, ali ne mogu napraviti ništa”, izjavio je Milanović.

TIJEK DOGAĐAJA

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare