Organizator turnira optužen zbog smrti mladog nogometaša: Pored terena nije bilo liječnika

Crna kronika 23. sij 202413:41 0 komentara
Pixabay/Ilustracija

Organizator nogometnog turnira u Gospiću optužen je zbog smrti mladog nogometaša u prosincu 2021. godine. Tereti ga se za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, te dovođenje u opasnost života počinjeno iz nehaja. Za to mu, kako predviđa Kazneni zakon, prijeti do osam godina zatvora.

Riječ je o tragičnom raspletu malonogometnog Božićnog turnira “Četiri grada” koji je 19. prosinca 2021. organiziran u sportskog dvorani u Gospiću.

Na njemu osumnjičeni 57-godišnji organizator nije osigurao liječničku pomoć. To je, navodi se u optužnici, bio obvezan učiniti prema Zakonu o sportu, te Zakonu o zdravstvenoj zaštiti.

Zbog toga 23-godišnji nogometaš kluba Nehaj iz Senja preminuo. Naime, tijekom treninga održanog u sklopu turnira na kojem su uz njegov Nehaj nastupali još klubovi iz Gospića, Otočca i Novalje, nije mu bilo dobro pa je morao izaći s terena.

Nešto kasnije se srušio na klupi u dvorani. Medicinska pomoć pružena mu je tek kada je stigla Hitna pomoć, pa je prevezen u Opću bolnicu u Gospiću. Od tamo je prebačen u Klinički bolnički centar u Rijeci, gdje se nalazio u stanju inducirane kome. Tri dana kasnije je preminuo.

Tužiteljstvo je nakon istrage zaključilo da je za mladićevu smrt odgovoran upravo organizator. Zbog njegovog propusta nije mu pravovremeno pružena liječnička pomoć u trenutku kada je došlo do iznenadnih zdravstvenih teškoća i gubitka svijesti, te na kraju smrtnog ishoda.

Ovaj nogometaš rodio se u Gospiću 1998. godine, a kao mladi talent je došao u omladinsku školu Rijeke. U Nehaj je prvi puta stigao 2017. godine. Igrao je potom u Italiji za Iserniju, a onda u Trnju iz Zagreba. Nakon toga se ponovno vratio Nehaj. Prije posljednjeg, trećeg povratka u Senj, 2021. igrao je i za Jedinstvo iz Bihaća.

Bio je sin poznatog nogometnog djelatnika i dugogodišnjeg tajnika NS-a Ličko senjske županije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!