Otvorene prijave za Mirovne studije, program poticanja nenasilnih promjena

Vijesti 22. stu 202111:20 0 komentara
Marko Lukunic/PIXSELL

Centar za mirovne studije otvorio je prijave za Mirovne studije, obrazovni program za sve koji žele poticati nenasilne društvene promjene koji se od iduće godine godine odvija online i uživo, a na kojega se mogu prijaviti svi građani bez obzira na prethodno obrazovanje i godine.

Iz Centra su u ponedjeljak priopćili kako se Mirovni studiji – u vremenu obilježenom porastom društvenih, ekonomskih i ekoloških nejednakosti na globalnom i lokalnom planu – bave razumijevanjem njihovih uzroka, dijele alternative i potiču prakse promjene.

“Mirovni studiji vizioniraju pravednije društvo s manje direktnog i strukturnog nasilja, traže modele organiziranja građana za izgradnju pozitivnog mira, povezuju ljude i grupe”, poručuju.

Ti studiji, dodaju, koriste interdisciplinarni pristup temama ljudskih prava, globalnog društva i ekonomske pravde, ljudske sigurnosti i migracija, feminizma, spola, roda, seksualnosti te ratnog i antiratnog nasljeđa.

Rad na vještinama suradnje, analizi sukoba, društvenoj promjeni

Program uključuje rad na vještinama suradnje, analize sukoba i upoznavanje s praktičnim alatima i primjerima rada na društvenoj promjeni. Povezivanjem i suradnjom kroz Mirovne studije se stvara istraživački, obrazovni i organizacijski potencijal za nenasilnu promjenu društva, kažu u Centru.

Napominju kako neformalni obrazovni program Mirovnih studija u kontinuitetu organiziraju u Zagrebu od 1997. godine, a u 2022. taj će program biti dostupan sudionicama iz cijele Hrvatske. Osnovni program traje 100 sati, provodi se od 18 do 20 sati, a uključuje i tri vikend susreta uživo.

Iz Centra pozivaju sve građane i građanke željne aktivnog rada na promjeni društva, njihovih zajednica ili susjedstava, da svoje prijave na Mirovne studije pošalju do 10. prosinca ove godine.

Više informacija nalazi se na internetskoj stranici Centra za mirovne studije, gdje se nalaze i vizuali Mirovnih studija koji su slobodni za korištenje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!