Penava poslao poruku Plenkoviću: Tko god krene tim putem, kreće putem koji nije dobar

Vijesti 23. tra 202421:47 2 komentara

Počeli su službeni pregovori između stranaka koje će pokušati formirati većinu. Domovinski pokret razgovara i s desnicom, ali i ljevicom. Nakon predaje lista za izbore za Europski parlament Ivan Penava kratko je prokomentirao razgovore koje su obavili.

“Došli smo predati liste kandidata za europarlamentarne izbore, sa 12 poznatih i zvučnih imena. Dinamika je htjela da vrlo brzo ulazimo u kampanju za europarlamentarne izbore. Potrudit ćemo se pozvati birače da nas maksimalno podrže zbog jednostavnog razloga jer se zalažemo za demokršćansku Europu svojih korijena”, rekao je Ivan Penava dodajući da svi podržavaju Stjepu Bartulicu za ulazak u EP.

Na pitanje kako su protekli razgovori sa SDP-om i Mostom, Penava je rekao: “Vrlo dobri uvodni, početni razgovori. Daleko je to od službenih razgovora, prvi krug je gotov. Bili su kvalitetni i kolegijalni. Dobro je razgovarati bez obzira na različitu političku poziciju SDP-a na sceni. Pokušavamo pronaći najoptimalniji put.”

“Uvažavamo partnere, ali ne želimo se ni mi dovesti u podcjenjivački položaj. DP-u igraju sva tri moguća scenarija – da sastavljamo većinu, da budemo u oporbi i da idemo na nove izbore. Bilo kakvo silovanje, ucjene, podcjenjivanje, stavljanje u drugu klupu ne dolaze u obzir”, dodao je.

Komentirajući izjavu Andreja Plenkovića koji je rekao da je moguće da i SDSS i DP budu partneri HDZ-u, šef DP-a je napomenuo:

“Nisam uspio pročitati, a još manje protumačiti tu izjavu. Za nas je to omalovažavanje i negiranje naših početnih stavova. Tko god krene tim putem, kreće putem koji nije dobar, upozoravam na vrijeme na to. Kad se prijeđe neka crta, nadam se da su te lekcije naučene i ako tako ne bude, imat ćemo neke druge scenarije.”

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare