“Plenković se odjenuo u ruho Djeda Mraza pa s ministrima kao vilenjacima dijeli šakom i kapom”

Vijesti 03. sij 202413:22 0 komentara

Komunikacijska stručnjakinja i bivša ministrica Mirela Holy u N1 Studiju uživo s Ninom Kljenak komentirala je superizbornu godinu, osvrćući se ponajviše na parlamentarne izbore koji nam slijede.

Govoreći o povećanju plaća državnih službenika i velikim razlikama u povećanjima plaća, Mirela Holy je rekla:

“Ministra treba pitati po kojim kriterijima su se vodili postoci povećanja. Možda je manjak kadra za određene poslove pa im je u interesu zadržati ih na pozicijamam, a dio je sigurno vezan s procjenom koliko im je određeni dio službenika bitan za predstojeće izbore. Sve je u znaku izbora. Različite su poruke, a Plenković se zaodjenuo u ruho Djeda Mraza i sad Vlada i njegovi pomoćnici, ministri kao vilenjaci, šakom i kapom dijele kupujući birače. Nije to nova strategija i, nažalost, svaki puta upali.”

Na pitanje koliko su birači spremni tražiti sustavna rješenja, primjerice umirovljenici nisu imali pozitivnu reakciju, Holy je rekla da ćemo to vidjeti kako se kupuju birači dok se približavaju izbori: “HDZ je vješt, oni su jedina profesionalna stranka u Hrvatskoj po tom pitanju. Ne prepuštaju stvari slučaju i možemo očekivati, ako procjene da im je dio umirovoljenika nesklon, a trebaju im njihovi glasovi, ići će s određenim mjerama da umire taj dio birača. HDZ dokazano ne radi u javnom interesu, nego vlastitom.”

Holy smatra da su svi već u kampanji, a da je što se vladajućih tiče, počela još prošle godine. “Što se tiče oporbe, oni će napadati, ukazivati na korupcijske afere. Tu će vjerojatno biti u sinergiji s medijima koji su kritični prema Vladi, ali možemo očekivati da će HDZ pokušati pacificirati određenim pogodovanjima i određeni dio medija. Znaju što im treba da sačuvaju vlast.”

Politički situacija u Srbiji i Poljskoj nije usporediva s onom u Hrvatskoj, smatra Mirela Holy. Dodaje i kako misli da u Hrvatskoj nije moguće okrupnjavanje ukupne oporbe. Dodaje i kako HDZ-u, bez obzira na superiornost u anketama, situacija nije blistava jer se već mjesecima ne uspijevaju dobiti preko 30 posto – što je za njih loša situacija, kaže Holy.

“Ako ostane na ovim postocima, HDZ neće imati izbora, morat će se surađivati s Domovinskim pokretom. Rekla bih da je Andrej Plenković jako pragmatičan i bez obzira na retoriku mislim da bi bio spreman na različite izborne koalicije i kombinacije”, dodala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!