“Jedina prava hrvatska desnica, naravno u negativnom smislu, je HDZ“

Vijesti 17. tra 202317:23 0 komentara
N1

Politički analitičar Jaroslav Pecnik gostovao je u Newsroomu i komentirao aktualna zbivanja na domaćoj sceni.

“U sferi nacionalne politike nema konsenzusa da treba nešto mijenjati oko ustroja županija. Racionalni građani upozoravaju da je broj županija i općina pretjeran za jednu malu zemlju, ali političke elite, koje zahvaljujući tome ustroju dobro žive, ne žele ništa dirati. Sada se i Zoran Milanović priklonio takvoj politici. Ne želi si kvariti šanse na predsjedničkim izborima“, kazao je Pecnik.

Pečnik je ustvrdio da je Milanoviću cilj poglavito da mu se SDP ne miješa previše u planove.

“SDP je stranka koja stagnira, unatoč pobjedi na lokalnim izborima u Varaždinu. Milanoviću treba šira potpora. Pitanje bi li Milanoviću bilo dovoljno da se osloni samo na SDP. No postoji opasnost i da se prekombinira“, kazao je.

Pecnik smatra i da će Socijaldemokrati Davorka Vidovića tražiti uhljebljenje u nekoj od velikih stranaka. Vjeruje i da je HDZ spreman na koaliciju i s Damirom Vanđelićem, kao i sa šibensko-kninskim županom Markom Jelićem, koji je na izborima potukao HDZ.

“Plenković je svjestan da HDZ nema veliki koalicijski potencijal. Zato čeka Jelića i slične inicijative da popune rupe, objasnio je Pecnik, te dodao kako se Domovinski pokret, pak, pokazao kao stranka formirana samo za izbore, koja traži “novi model kako se ugurati u vlast.“

“Jedina prava hrvatska desnica, naravno u negativnom smislu, je HDZ. Oni su postavili parametre koji drugi samo oponašaju. Ivan Penava je spreman, premda ne može to javno reći, da se nakon izbora ponovno prikloni HDZ-u. Sve osobne svađe postat će tada nevažne“, zaključio je Pecnik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!