Pronađen smještaj za samohranu majku kojoj će srušiti kuću

Vijesti 09. ožu 202314:05 1 komentar
N1

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić komentirao je situaciju u Ližnjanu gdje se masovno krenulo s rušenjem bespravne gradnje.

Nakon što je akcijom u Rovinju počelo rušenje bespravno sagrađenih objekata u Istri, iz Državnog inspektorata u srijedu su najavili da građevinska inspekcija istovjetne akcije nastavlja u idućem razdoblju, ne samo u Istarskoj županiji već na cijelom teritoriju Hrvatske.

Naš reporter Ranko Stojanac obišao je Ližnjan gdje su se odvijala rušenja, a ondje je među ostalima razgovarao sa samohranom majkom troje djece koja se pribojava da će joj srušiti kuću iako su joj iz Državnog odvjetništva rekli da smije biti ondje s djecom.

“To je prostor Ližnjana, ali spada pod grad Pulu, morao sam ići na teren, bio sam prije dva dana”, rekao je Filip Zoričić i dodao:

“Vidjeli smo situaciju, zakon treba poštovati, ali moralna obveza nam je pomoći majci s troje djece. Tako da smo uz pomoć humanitarne mreže grada Pule, ljudi su se potrudili, udruga Istra je najviše pomogla, našli smo u Premanturi smještaj za majku s troje djece, pomoći ćemo i dalje. Zajednica se uključila s odjećom i slično, a ponudili smo i pomoć sa stvarima. Ostalima ne treba velika pomoć.”

Na pitanje zašto se ne ruši bespravna gradnja uz more, vile i velika zdanja koja su dizana bez dozvole, gradonačelnik je odgovorio:

“Teške sudbine dotaknu i takve sudbine. Zakon treba poštovati, a ja kao gradonačelnik moram pomoći ljudima u nevolji. Ne znam kako će se dalje zakonski razvijati situacija. Komunicirao sam s državnim inspektorom, oni imaju svoje zakonske osnove.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare